lauantai 8. marraskuuta 2014

Daim-palat


Tämä ohje on ollut vanhassa blogissani pariinkin otteeseen. Yksi makoisimmista herkuista :) Tässä hieman muokattu versio reseptistä kera uusien kuvien.


 

DAIM-PALAT

pohja:
4,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojuomajauhetta
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa


k
inuski:
125 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 dl kuohukermaa


p
äällys:
200 g maitosuklaata
4 rkl rypsiöljyä
100 g Daim-rakeita


Tee pohja: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa, lisää vesi ja kiehauta. Anna rasva-vesiseoksin jäähtyä hetki ja lisää se sitten kuivien aineiden joukkoon. Sekoita puuhaarukalla. Sekoita joukkoon lopuksi munat. Paista uunissa pellillä leivinpaperin päällä n. 20 min.

Tee kinuski: Valmista kinuskikastike. Keitä kaikkia aineita n. 15-20 min koko ajan sekoittaen tai kunnes seos sakenee. Levitä kastike jäähtyneen pohjan päälle.

Tee päällys: Sulata suklaa esim. mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Sekoita suklaata jaksojen välissä. Kun suklaa on sulanut, lisää siihen öljy. Sekoita niin, että suklaa ja öljy ovat yhdistyneet. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle. Koristele Daim-rakeilla. Laita valmis herkku jääkaappiin siksi aikaa, kunnes suklaa jähmettyy. Leikkaa paloiksi.

12 kommenttia:

  1. Herkku kuvat! Meiltä löytyy useampi daimin ystävä, joten tällä taidan joskus yllättää heidät :)

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoista peltiä/vuokaa käytit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihan sen kokoista uuninpeltiä olen käyttänyt mikä kulloinkin on ollut käytettävissä :) Suurin osa uuneista lienee aika saman kokoisia.

      Poista
  3. Minuakin kiinnostaa pellin koko. Tavallisesti uunipelti on 40 cm x 30 cm ja sitten käytetään tästä selvästi pienempää. Kunkatsoo kuviasi, näyttäisi siltä, että sulla ei ole ollut "normipelti". Pellin koolla on tietenkin merkitystä paistoajan suhteen ja miten päällys riittää jne.

    VastaaPoista
  4. Suklaa paloi, taikina piti tehä kakku vuokaan, kakku oli raakaa, kuorrute ei pysynyt kasassa = kakku roskiin ja lettutaikina pannulle

    VastaaPoista
  5. Hei! Pystyykö näitä pakastamaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse oon ainaki pakastanu ja ovat tosi hyviä kohmeisinakin :D vieraiden yllättäessä helppo laittaa suoraan pakkasesta tarjolle! :)

      Poista
  6. Törkeän Hyvää on����

    VastaaPoista
  7. Enää ei täällä leivota mokkapaloja, vaan Dajm paloja😄 Raati päätti näin

    VastaaPoista
  8. Hei
    Hyvä resepti
    Kakun paisto kesti meillä 40minuuttia uunissa, muuten kaikki toimi hyvin

    VastaaPoista
  9. Ihan hyvin onnistui! Ainoa juttu oli, että kinuskin ohjeessa liian vähän sokeria ja oli aivan litkuista. Lisäsin noin 3 tl lisää ja sitten rupesi ihan kinuskilta näyttämään! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  10. Käytitkö tummaa vai vaaleaa siirappia?

    VastaaPoista