Tämä kerroskakku meni erään pariskunnan häihi. Kakku on melko iso, sillä alimman kakun halkaisija on liki 40 cm ja ylimmän reilu 20 cm. Se riitti reilulle 100 hengelle.
Postasin aiemmin harjoituskakun tästä kakusta.
Kuvat on otettu kännykällä, sillä sillä sain valoisammat kuvat kuin digikameralla. Tarkkuudessa kuvien taso tosin vähän kärsii.
KAKUN TIEDOT:
pohja: 14, 12, 8 ja 5 munan tummat kakkupohja
kostutus: hedelmämehu
täyte: persikka, valkosuklaamousse
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen massan sekoitus
pursotukset: pikeeri
kukat: sokerimassan ja gum pasten sekoitus
Suurimpaan kakkuun olisi mennyt 16 munaa, mutta 14 sai riittää. Lisäksi tein vielä 8 munan varakakun ja 7 munan suklaattoman hylakakun.
OMAT KOMMENTIT:
Tämä oli suurin koskaan tekemäni kerroskakku, joten siksi olisi hyvä olla armollinen itselleen, kun lähtee arvostelemaan kakkua. Perfektionistina mielestäni liian moni asia kakussa olisi kuitenkin voinut mennä paljon paremmin. En nyt kuitenkaan lähde tässä luettelemaan mikä kaikki meni vinksalleen.
Sen totean, että kakun viimeistelyyn vaikutti hyvin paljon se, että tarpeeksi suuren kuljetusvälineen puuttuessa kokosin kakun vasta juhlapaikalla. Siellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta tilan eikä ajan suhteen koota eikä viimeistellä kakkua rauhassa.
Nostetaan nyt jotain positiivistakin esille. Kukkiin olen aika tyytyväinen, sillä niistä tuli mielestäni aika somia :) Kokeilin tämän projektin yhteydessä ensimmäistä kertaa gum pastea, jota käytetään usein juuri kukkakoristeissa. Sekoitin joukkoon sokerimassaa, jotta työstäminen olisi vähän helpompaa. Kukan terälehdistä sai todellakin ohuemmat mitä sokerimassaa tai marsipaania käytettäessä. Terälehtiä sai myös paremmim aseteltua haluamaansa asentoon. Massaa työstäessäni minulla ei ollut tarvetta levittää alustalle mitään mikä ehkäisisi massan tarttumisen kiinni alustaan. Minusta tuli kertaheitolla gum pasten ystävä :)
Sivut
▼
maanantai 30. huhtikuuta 2012
Liekkikakku
Tämä kakku meni syntymäpäiväkakuksi nuorelle herralle. Kuvan ottamisen jälkeen lisäsin sankarin nimen ja iän kakkuun siinä nyt olevan tekstin yläpuolelle.
KAKUN TIEDOT:
pohja: 5 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: suklaatrifle
eriste: kaakaosokerikreemi
kuorrutus: Sallisen musta marsipaani
koristeet: sokerimassa (värjätty Wiltonin Golden Yellow -pastavärillä)
OMAT KOMMENTIT:
Ihan ok kakku varsin nopealla aikataululla.
KAKUN TIEDOT:
pohja: 5 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: suklaatrifle
eriste: kaakaosokerikreemi
kuorrutus: Sallisen musta marsipaani
koristeet: sokerimassa (värjätty Wiltonin Golden Yellow -pastavärillä)
OMAT KOMMENTIT:
Ihan ok kakku varsin nopealla aikataululla.
perjantai 13. huhtikuuta 2012
Hääkakkuharjoituksia
Tuleva kevät ja kesä tuo mukanaan haastavia hääkakkuprojekteja. Tässä harjoituskakku ensimmäiseen kakkuun. Testailtiin täytettä, värejä ja koristelua.
Ehti tulla sen verran hämärä, etten saanut otettu kuvaa enää päivänvalossa. Salama tuli mukaan, joten nuo pursotukset erottuvat vähän heikosti.
Tästä projektista lisää sitten myöhemmin ;)
Ehti tulla sen verran hämärä, etten saanut otettu kuvaa enää päivänvalossa. Salama tuli mukaan, joten nuo pursotukset erottuvat vähän heikosti.
Tästä projektista lisää sitten myöhemmin ;)
Hyydytetty banaanijuustokakku
Löysin tämän kivan ohjeen jälleen kerran Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Tarjosin tätä syntymäpäivilläni. Oli oikein erinomaista! Teen tätä taatusti uudelleen.
Ohjeesta saa helposti myös laktoosittoman.
BANAANIJUUSTOKAKKU
10-12 hengelle
pohja:
200 g digestivekeksejä
150 g suolatonta voita sulatettuna
täyte:
6 liivatelehteä
200g kuorittuja banaaneja survottuna sekä ylimääräisiä viipaleita koristeluun
0,7 dl appelsiinimehua
300 g tuorejuustoa
110 g (1,3 dl) sokeria
3 munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa
Pohja: Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan n. 23 cm:n vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte: Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.
Laita survotut banaanit kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes banaanit kiehuvat. Nosta kattila sivuun ja anna survoksen jäähtyä hieman.
Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on sileää ja paksua.
Vatkaa toisessa kulhoss kerma paksuksi muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puuhaarukalla juustoseoksen joukkoon. Jätä odottamaan.
Ota liotetut liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimään banaani-mehuseokseen. Varmista, että banaaniseos on pelkästään lämmintä, ei kuumaa. Sekoita liivate hyvin ja tasaisesti seokseen. Sekoita hiukan kerma-juustoseosta banaanin joukkoon ja sitten hiukan lisää. Se tasaa lämpötilaeroja seosten välillä ja ehkäisee liivatetta paakkuuntumasta.Yhdistä lopuksi banaani- ja kerma-juustoseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kylmän pohjan päälle ja anna jäähtyä kokonaan. Peitä kakku kannella ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi tai mielellään yöksi. Koristele kakku ennen tarjoilua banaaniviipaleilla.
Ohjeesta saa helposti myös laktoosittoman.
BANAANIJUUSTOKAKKU
10-12 hengelle
pohja:
200 g digestivekeksejä
150 g suolatonta voita sulatettuna
täyte:
6 liivatelehteä
200g kuorittuja banaaneja survottuna sekä ylimääräisiä viipaleita koristeluun
0,7 dl appelsiinimehua
300 g tuorejuustoa
110 g (1,3 dl) sokeria
3 munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa
Pohja: Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan n. 23 cm:n vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Täyte: Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.
Laita survotut banaanit kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes banaanit kiehuvat. Nosta kattila sivuun ja anna survoksen jäähtyä hieman.
Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on sileää ja paksua.
Vatkaa toisessa kulhoss kerma paksuksi muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puuhaarukalla juustoseoksen joukkoon. Jätä odottamaan.
Ota liotetut liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimään banaani-mehuseokseen. Varmista, että banaaniseos on pelkästään lämmintä, ei kuumaa. Sekoita liivate hyvin ja tasaisesti seokseen. Sekoita hiukan kerma-juustoseosta banaanin joukkoon ja sitten hiukan lisää. Se tasaa lämpötilaeroja seosten välillä ja ehkäisee liivatetta paakkuuntumasta.Yhdistä lopuksi banaani- ja kerma-juustoseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kylmän pohjan päälle ja anna jäähtyä kokonaan. Peitä kakku kannella ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi tai mielellään yöksi. Koristele kakku ennen tarjoilua banaaniviipaleilla.
keskiviikko 11. huhtikuuta 2012
Röyhelöinen ombrekakku
Täytin pääsiäisen tienoilla tasaluvun eli 30 vuotta. Minulla on yleensä ollut omista kakuistani selkeä visio jo pitkään, mutta tästä kakusta ei ollut. Sitten muistin, että olen ihaillut tämän tyylisiä kakkuja ja odottanut, että pääsisin joskus tekemään jotain tällaista.
Ombre-termillähän tarkoitettiin "liukuvärjättyä" kakkua, jossa sävyt menevät vaaleasta tummaan. Täällä on nähtävissä aiemmin tekemäni vaaleanpunainen ombrekakku.
KAKUN TIEDOT:
pohja: 3 ja 4 munan tumma kakkupohja halk. 18 cm:n vuokaan leivottuna
kostutus: hedelmämehu
täyte: valkosuklaamousse, persikka, mango
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus/röyhelöt: sokerimassan ja kaulintamassan sekoitus
Kakusta tuli aika korkea. Niin korkea, että täytettynä se meni hiukan vinoon. Näkyipähän liukuvärjäys paremmin ;) Keltainen sävy tulee Wiltonin Golden Yellow -pastaväristä. Aloitin tummasta väristä ja lisäsin pikku hiljaa enemmän valkoista massaa saadakseni värin laimenemaan.
OMAT KOMMENTIT:
Siitä hetkestä, kun näin ensimmäisen liukuvärjätyn kakun, olen ollut ihastunut niihin. Kakuissa vaadittava tekniikka on usein hyvin yksinkertainen. Värjäys on monesti tekniikkaa haastavampi, ainakin minun mielestäni :) Näyttävyys tulee tekniikan sijaan väristä. Tätä röyhelötekniikkaa olen ihastellut monen monta kertaa.
Kakun täyte oli vähän epätyypillinen varsinkin ollakseen oma kakkuni. En välitä hirmuisesti hedelmätäytteistä, mutta pääsiäisen kunniaksi ajattelin laittaa keltaisia hedelmiä. Varsinainen ajatus täytteeseen tuli kuitenkin eräästä toisesta kakkuprojektista, josta myöhemmin lisää.
Ombre-termillähän tarkoitettiin "liukuvärjättyä" kakkua, jossa sävyt menevät vaaleasta tummaan. Täällä on nähtävissä aiemmin tekemäni vaaleanpunainen ombrekakku.
KAKUN TIEDOT:
pohja: 3 ja 4 munan tumma kakkupohja halk. 18 cm:n vuokaan leivottuna
kostutus: hedelmämehu
täyte: valkosuklaamousse, persikka, mango
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus/röyhelöt: sokerimassan ja kaulintamassan sekoitus
Kakusta tuli aika korkea. Niin korkea, että täytettynä se meni hiukan vinoon. Näkyipähän liukuvärjäys paremmin ;) Keltainen sävy tulee Wiltonin Golden Yellow -pastaväristä. Aloitin tummasta väristä ja lisäsin pikku hiljaa enemmän valkoista massaa saadakseni värin laimenemaan.
OMAT KOMMENTIT:
Siitä hetkestä, kun näin ensimmäisen liukuvärjätyn kakun, olen ollut ihastunut niihin. Kakuissa vaadittava tekniikka on usein hyvin yksinkertainen. Värjäys on monesti tekniikkaa haastavampi, ainakin minun mielestäni :) Näyttävyys tulee tekniikan sijaan väristä. Tätä röyhelötekniikkaa olen ihastellut monen monta kertaa.
Kakun täyte oli vähän epätyypillinen varsinkin ollakseen oma kakkuni. En välitä hirmuisesti hedelmätäytteistä, mutta pääsiäisen kunniaksi ajattelin laittaa keltaisia hedelmiä. Varsinainen ajatus täytteeseen tuli kuitenkin eräästä toisesta kakkuprojektista, josta myöhemmin lisää.
tiistai 3. huhtikuuta 2012
Pitsiset piparit
Blogissani olleessa arvonnassa yksi palkinto oli piparisetti. Kyseisen palkinnon voittaja halusi romanttisia pipareita. Ainakin omasta mielestäni pitsi on aika romanttista :)
Olen jo pitkään halunnut kokeilla tämän tyylistä piparikoristelua. Varsinkin noita "ristipistotyö"koristeluja on yhtäkkiä ollut ulkomaisissa blogeissa ties kuinka paljon. Otin mallia pursotuksiin erilaisista ulkomaisista leipomisblogeista.
"Ristipisto"koristelut näyttävät hirmuisen työläiltä, joten halusin kokeilla, onko mulla edes taitoa ja aikaa tehdä moisia. Yhden piparin valkoiset pursotukset tein n. 10 minuutissa. Tylla oli melko iso eli 2. 1 tai 1½ olisi parempi. Isosta tyllasta ja rajoitetusta ajasta huolimatta totesin, että homma ei ole ollenkaan niin vaikeaa mitä olen pelännyt :) Itse asiassa tykkäsin ihan valtavasti noiden "ristipisto"koristeiden tekemisestä! Ehkä tämän tyylisiä pipareita tullaan näkemään blogissani joskus myöhemminkin ;)
Palkinnon voittajalle lähti muitakin sydän-pipareita, mutta en ottanut niistä kuvaa. Pohjapikeerin värjäsin Wiltonin Peach-pastavärillä.
Olen jo pitkään halunnut kokeilla tämän tyylistä piparikoristelua. Varsinkin noita "ristipistotyö"koristeluja on yhtäkkiä ollut ulkomaisissa blogeissa ties kuinka paljon. Otin mallia pursotuksiin erilaisista ulkomaisista leipomisblogeista.
"Ristipisto"koristelut näyttävät hirmuisen työläiltä, joten halusin kokeilla, onko mulla edes taitoa ja aikaa tehdä moisia. Yhden piparin valkoiset pursotukset tein n. 10 minuutissa. Tylla oli melko iso eli 2. 1 tai 1½ olisi parempi. Isosta tyllasta ja rajoitetusta ajasta huolimatta totesin, että homma ei ole ollenkaan niin vaikeaa mitä olen pelännyt :) Itse asiassa tykkäsin ihan valtavasti noiden "ristipisto"koristeiden tekemisestä! Ehkä tämän tyylisiä pipareita tullaan näkemään blogissani joskus myöhemminkin ;)
Palkinnon voittajalle lähti muitakin sydän-pipareita, mutta en ottanut niistä kuvaa. Pohjapikeerin värjäsin Wiltonin Peach-pastavärillä.