Sivut

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Hyydytetty banaanijuustokakku

Löysin tämän kivan ohjeen jälleen kerran Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Tarjosin tätä syntymäpäivilläni. Oli oikein erinomaista! Teen tätä taatusti uudelleen.

Ohjeesta saa helposti myös laktoosittoman.



BANAANIJUUSTOKAKKU

10-12 hengelle

pohja:
200 g digestivekeksejä
150 g suolatonta voita sulatettuna


täyte:
6 liivatelehteä
200g kuorittuja banaaneja survottuna sekä ylimääräisiä viipaleita koristeluun
0,7 dl appelsiinimehua

300 g tuorejuustoa
110 g (1,3 dl) sokeria
3 munankeltuaista
2,5 dl kuohukermaa


Pohja: Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan n. 23 cm:n vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte: Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia.

Laita survotut banaanit kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes banaanit kiehuvat. Nosta kattila sivuun ja anna survoksen jäähtyä hieman.

Mittaa tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on sileää ja paksua.

Vatkaa toisessa kulhoss kerma paksuksi muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto puuhaarukalla juustoseoksen joukkoon. Jätä odottamaan.

Ota liotetut liivatelehdet vedestä ja sekoita ne lämpimään banaani-mehuseokseen. Varmista, että banaaniseos on pelkästään lämmintä, ei kuumaa. Sekoita liivate hyvin ja tasaisesti seokseen. Sekoita hiukan kerma-juustoseosta banaanin joukkoon ja sitten hiukan lisää. Se tasaa lämpötilaeroja seosten välillä ja ehkäisee liivatetta paakkuuntumasta.Yhdistä lopuksi banaani- ja kerma-juustoseokset keskenään ja sekoita tasaiseksi.

Kaada täyte kylmän pohjan päälle ja anna jäähtyä kokonaan. Peitä kakku kannella ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi tai mielellään yöksi. Koristele kakku ennen tarjoilua banaaniviipaleilla.

5 kommenttia:

  1. Herkullista oli! Tyhmä kysymys... voiko käyttää ihan tavallista voita pohjaan vai vaikuttaako se kovin makuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi käyttää tavallista voita tai margariinia. Mäkin itseasiassa käytin tuossa tavallista margariinia :) Tietyissä leivonnaisissa on hyvä käyttää suolaamatonta voita, mutta tässä se on mun mielestä ihan yks hailee mitä rasvaa käyttää ;)

      Poista
  2. Ah kuulostaa ihanalta. Rakastan juustokakkuja, ne on niin raikkaita. Kokeilen viikonkuluttua kun siskon rippijuhlat

    VastaaPoista
  3. Sain juuri omani jääkaappiin. :) Samasesta kirjasta otin. :) Saa nähä mitä siitä sitten tulee.. :)

    VastaaPoista
  4. itsekkin juuri testasin tätä kakkua samaisesta kirjasta. Banaaninmakua olisi vaan saanut olla vähän enemmän :)

    VastaaPoista