Tämä kurpitsakääretorttu on yksi parhaimmista ja mehevimmistä kääretortuista mitä olen koskaan syönyt! Kerrassaan ihastuttavaa. Muistuttaa kovasti porkkanatortun tapaista leivonnaista. Ja mikä parasta, ei maistu kurpitsalta. Jos haluat kokeilla yhtä kurpitsaleivonnaista, kokeile tätä.
KURPITSAKÄÄRETORTTU
pohja:
3 munanvalkuaista
3 munankeltuaista
2,5 dl sokeria
1,5 dl kurpitsasosetta
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelia
0,5 tl suolaa
täyte:
200 g tuorejuustoa
25 g voita huoneenlämpöisenä
2,25 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
Laita uuni lämpiämään 200
asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää
puolet sokerista vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on
kovaa. Jätä vaahto odottamaan.
Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset,
kunnes väri on vaaleankeltainen ja koostumus on paksu ja kermaisa.
Lisää toinen puoli sokerista ja kurpitsasose vähitellen vatkaten
keltuaisten joukkoon. Vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat yhdistyneet
hyvin. Yhdistä valkuais- ja keltuaisvaahdot varovasti keskenään.
Yhdistä jauhot, sooda, kaneli ja
suola. Kääntele jauhoseos varovasti kurpitsaseokseen. Kaada taikina
leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista uunin keskitasossa
n. 12-15 min. Kumoa kääretorttulevy tomusokeroidun leivinpaperin
päälle ja anna jäähtyä.
Valmista täyte. Vatkaa kaikki täytteen
aineet keskenään sekaisin. Levitä jäähtyneen torttulevyn päälle,
kääri rullaksi ja laita toviksi jääkaappiin. Sihtaa halutessasi
vielä tomusokeria kääretortun päälle ennen tarjoilua.
Kiitos,kokeiltiin ja hyvää oli!
VastaaPoista