Jos jollakulla on vielä kurpitsasosetta jäljellä, sen voi käyttää hyvin tähän kakkuun. Tämä muistuttaa maultaan vähän porkkanakakkua. Kakkua maistaneet eivät arvanneet kyseessä olevan kurpitsakakku :)
Tässä oli nyt viimeinen kurpitsa-aiheinen ohje tälle vuodelle. Itselleni ehti jo hieman iskeä kurpitsaähky. Jospa se ähky helpottaisi tässä ennen ensi syksyä..
Kurpitsakakku kanelituorejuustokuorrutteella
16 annosta
pohja:
6,5 dl / 390 g
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
2 tl
kurpitsamaustetta (TAI 1 tl kanelia, 0,5 tl muskottipähkinää ja 0,5
tl inkivääriä)
3 dl / 270 g sokeria
1,75 dl / 170 g
ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 110 g voita
huoneenlämpöisenä
1,25 dl öljyä
(kahdessa osassa lisättynä)
4 isoa kananmunaa
4,25 dl
kurpitsasosetta
1,25 dl maitoa
kuorrute:
400 g tuorejuustoa
175 g voita
huoneenlämpöisenä
1,5 tl kanelia
1,5 tl
vaniljasokeria
12-14 dl siivilöityä
tomusokeria
Pohja:
Laita uuni
lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe,
ruokasooda, suola ja mausteet kulhossa. Laita sivuun.
Vatkaa toisessa
kulhossa (tai monitoimikoneella) sokeri, ruokokidesokeri,
vaniljasokeria, voi ja 3 rkl öljyä kunnes seos on vaaleaa ja
kuohkeaa. Lisää sitten loput öljystä ja sekoita. Sekoita joukkoon
munat yksi kerrallaan.
Sekoita kolmannessa
kulhossa kurpitsasose ja maito hyvin sekaisin.
Lisää taikinaan,
joka on siis kulhossa nro 2, vuorotellen jauhoseos ja kurpitsamaito.
Sekoita taikinaan ensin n. kolmasosa jauhoista ja lisää sitten
puolet kurpitsamaidosta. Lisää toinen kolmannes jauhoja ja sitten
loput kurpitsamaidot. Lisää lopuksi loput jauhot. Sekoita joka
välissä niin vähän kuin mahdollista eli vain sen verran, että
ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.
Kaada taikina 22 cm
halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista
uunin keskitasossa n. 1 h tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn
tikkuun ei jää enää taikinaa.
Kuorrute:
Vatkaa tuorejuusto
ja voi sekaisin. Lisää kanelia, vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää
tomusokeria sen mukaan kuinka tukeavaa haluat seoksesta. Vatkaa
lopuksi n. 5 min tai kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Varo
kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei seos juoksetu.
Kakun kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt
kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja
levitä päälle kuorrutetta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä
sille kuorrutetta. Nosta viimeinen pohja paikoilleen ja levitä loput
kuorrutteesta päälle ja reunoille. Nosta jähmettymään kylmään.
Miten ihana resepti ja miten täydellisen näkönen kakku! <3
VastaaPoista