keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Pinaatti-juustomuffinit

The Hummingbird Bakeryn Leivonnaisia herkkusuille -kirjassa oli kiinnostava suolaisten muffinien resepti. Lopulta pääsin koittamaan ohjetta, kun järjestin jälleen vuotuiset Ystävänpäivän kemut. Koska ystävänpäivä on tullut ja mennyt, tämä postaus tulee vähän jälkijunassa.



Ohje on suoraan kirjasta. En laittanut sipulia, koska en pidä siitä, mutta laitan silti ohjeen alkuperäisessä muodossaan. Mielipiteeni ja kommenttini muffineista voit lukea postauksen lopusta.

n. 12 kpl SUURTA muffinia

30 g voita
½ pientä punasipulia hienoksi silputtuna
360 g (5,5 dl) vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl cayennepippuria
250 g cheddarjuustoa raastettuna
2,2 dl täysmaitoa
1 kananmuna
130 g pieniä pinaatinlehtiä

Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä ja paista siinä sipuli. Jätä odottamaan.

Mittaa jauhot, leivinjauhe, cayennepippuri ja juusto kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa keskenään maito ja muna ja kaada seos sitten hitaasti jauhojen joukkoon. Vatkaa koko ajan sähkövatkaimella ja jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekoittuneet.

Sekoita sipuli ja pinaatti puukauhalla tasaisesti taikinaan.

Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista muffineja uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat koetettaessa kimmoisilta. Muffinin keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna muffinien jäähtyä hetki muffinipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.

Vinkki! Muffineihin voi käyttää miltei mitä tahansa kovaa juustoa, joten voit vapaasti kokeilla eri vaihtoehtoja.

OMAT KOMMENTTINI:

Muffineista tulee sitten todella ISOJA. Kun täytin amerikanmuffinivuoat kuvassa näkyvällä tavalla, sain liki 20 muffinia. Muffinit voi tehdä myös tavallisiin muffinivuokiin, mutta silloin kannattaa vähentää paistoaikaa ainakin n. 5 minuuttia.

Käytin muffineissa baby-pinaatinlehtiä, jotka ovat baby-nimestään huolimatta mielestäni melko reilun kokoisia (kuvassa muffinien alla). Laitoin lehtiä vain noin puolet annetusta määrästä, sillä taikina näytti jo kovin "lehtiseltä".

Maku: Hyvällä tavalla aika mielenkiintoinen kokonaisuus. Pippuri potkaisi ihan reippaasti, joten maitolasi sai olla koko ajan vieressä :) Varsinainen maku oli kuitenkin hyvä. Myös vieraat pitivät muffineista.

2 kommenttia:

  1. Tuo Hummingbird Bakeryn kirja on kyllä erinomainen! Näitä kokeilin eilen ja hyviä tuli, vaikka taikinan koostumus näyttikin ennen uuniin laittoa kummalliselta (sitkeältä ja paksulta). Kirjan mustikkamuffiniohje on myös tosi herkullinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mullakin taikinasta tuli vähän hassua o_O Ilmeisesti ei vaikuta kuitenkaan makuun :) Noita mustikkamuffineita en olekaan vielä koittanut.

      Poista