lauantai 8. marraskuuta 2014

Daim-palat


Tämä ohje on ollut vanhassa blogissani pariinkin otteeseen. Yksi makoisimmista herkuista :) Tässä hieman muokattu versio reseptistä kera uusien kuvien.


 

DAIM-PALAT

pohja:
4,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojuomajauhetta
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa


k
inuski:
125 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 dl kuohukermaa


p
äällys:
200 g maitosuklaata
4 rkl rypsiöljyä
100 g Daim-rakeita


Tee pohja: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa, lisää vesi ja kiehauta. Anna rasva-vesiseoksin jäähtyä hetki ja lisää se sitten kuivien aineiden joukkoon. Sekoita puuhaarukalla. Sekoita joukkoon lopuksi munat. Paista uunissa pellillä leivinpaperin päällä n. 20 min.

Tee kinuski: Valmista kinuskikastike. Keitä kaikkia aineita n. 15-20 min koko ajan sekoittaen tai kunnes seos sakenee. Levitä kastike jäähtyneen pohjan päälle.

Tee päällys: Sulata suklaa esim. mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Sekoita suklaata jaksojen välissä. Kun suklaa on sulanut, lisää siihen öljy. Sekoita niin, että suklaa ja öljy ovat yhdistyneet. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle. Koristele Daim-rakeilla. Laita valmis herkku jääkaappiin siksi aikaa, kunnes suklaa jähmettyy. Leikkaa paloiksi.

3 kommenttia:

  1. Herkku kuvat! Meiltä löytyy useampi daimin ystävä, joten tällä taidan joskus yllättää heidät :)

    VastaaPoista
  2. Minkä kokoista peltiä/vuokaa käytit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihan sen kokoista uuninpeltiä olen käyttänyt mikä kulloinkin on ollut käytettävissä :) Suurin osa uuneista lienee aika saman kokoisia.

      Poista