torstai 13. marraskuuta 2014

Kurpitsaiset juustokakkupalat

Tässä vielä tämän syksyn viimeiset kurpitsaleivonnaiset. Sarja jatkukoon ensi syksynä.
Työpaikalla näistä tykättiin kovasti. Kurpitsa ei maistu, edelleenkään.

 

 KURPITSAISET JUUSTOKAKKUPALAT

16 kpl

pohja:
20 kpl tummia suklaatäytekeksejä*
35 g voita sulatettuna

täyte:
450 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
3 suurta munaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl maustepippuria
0,25 tl suolaa
3 rkl vehmäjauhoja

kuumaa vettä


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Murskaa keksit, lisää sulatettu rasva. Sekoita. Painele seos kooltaan n. 20 x 20 cm olevan leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa 10 min. Anna jäähtyä hetken.

Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sileäksi. Lisää kurpitsasose ja vatkaa sekaisin. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää vaniljasokeri, kaneli, inkivääri, maustepippuri ja suola ja vatkaa sekaisin. Lisää lopuksi vehnäjauhot siivilöiden. Näin ehkäiset jauhojen paakkuuntumista. Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja sileää. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.

Laita vuoka korkeareunaiselle uuninpellille. Kaada kuumaa vettä pellille melkein reunoihin asti.** Paista 40-45 minuuttia uunin keskitasolla. Juustokakun tulee olla reunoilta kypsää, mutta keskeltä se voi olla vielä hieman hölskyvää. Anna kakun jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä ja laita se sitten jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi kiinteytymään. Nosta vuoasta ja leikkaa paloiksi.



*Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin Oreo-keksejä. Itse käytin tässä Rainbowin Do-Re-Mi -täytekeksejä. Toinen vaihtoehtoni olisi ollut Dops Brownies -täytekeksit. Mielestäni nämä molemmat keksit ovat maultaan lähempänä Oreoita kuin usein käytetyt Domino-keksit. Maku on myös suklaisempi kuin Dominoissa. Toki tässä voi käyttää myös Dominoita.

**Vesihauteessa paistaminen tekee lopputuloksesta entistä parempi. Tässä tapauksessa vesihauteen pitäisi edesauttaa sitä, että juustokakku esim. ei halkeile. En tiedä olisiko vettä pitänyt olla enemmän, koska minulla ainakin reunat halkeilivat jonkin verran. En myöskään osaa sanoa olisiko ero dramaattinen, jos kakkua ei paistaisi vesihauteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti