sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Red Velvet -kakku

Red Velvet -kakku ja muut Red Velvet -leivonnaiset sopivat väriensä puolesta erityisesti jouluun ja ystävänpäivään. Makunsa puolesta sitä voi syödä ympäri vuoden. 

Red Velvet -kakusta on jo yksi ohje blogissani, mutta tässä on paranneltu versio siitä!



RED VELVET –KAKKU

Tämä kostea, punainen samettikakku on yksi suosikkikakuistani! Vaikka punainen väri on keskeinen elementti kakussa, voit jättää sen halutessasi pois.

Punaisen elintarvikevärin määrä on ohjeellinen. Määrä riippuu käytettävästä väristä. Geelimäistä pastaväriä pitäisi riittää tuo määrä, mutta nestemäistä väriä käytettäessä määrän olisi hyvä olla n. 3 rkl.


pohja:
100 g voita huoneenlämpöisenä

3,5 dl sokeria
2 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl piimää
2 tl geelimäistä punaista elintarvikeväriä

1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa

kuorrutus:
100 g (suolaamatonta) voita huoneenlämpöisenä
10 dl tomusokeria siivilöitynä

200 g tuorejuustoa

lisäksi:
kakkuvuoka 20 cm halkaisijaltaan


Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri kunnolla sekaisin. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeria. Vatkaa jauhoseos ja piimä vähän kerrallaan vuorotellen voi-sokeri –seokseen. Kun kaikki jauhot ja piimä on lisätty, lisää elintarvikeväri. Vatkaa vielä hetki, kunnes taikina on tasaista ja sileää. Lisää lopuksi suola, ruokasooda ja valkoviinietikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 60 min tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää enää taikinaa.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto kerralla ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Kuorrutteesta on tarkoitus tulla vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa, ettei kuorrute juoksetu.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku lautaselle nurinpäin eli niin, että kaareva paistopinta on kohti lautasta. Näin päällimmäiseksi tulee tasainen pohjapinta, joka oli kakkuvuoan pohjaa vasten. Levitä kuitenkin kuorrutetta väliin, ennen kuin laitat seuraavan kakkukerroksen. Levitä lopuksi kuorrutetta kakun päälle ja sivuille. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti