lauantai 17. maaliskuuta 2012

Pinkki seeprakuvioinen kakku

Päätös tämän kakun tekemisestä syntyi viime hetkillä. Aikaa kakun toteutukseen ei siis ollut juurikaan, mikä oli harmillista varsinkin kakun saajan näkökulmasta.

KAKUN TIEDOT:

pohja: 6 munan vaalea kakkupohja
kostutus: sekamehu
täyte: mansikkahillo ja diplomaattikreemi
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: sokerimassa ja hitunen vaahtokarkin makuista kaulintamassaa (värjätty Wiltonin Rose-pastavärillä)
koristeet: Mustat osat Sallisen mustaa marsipaania, tiara sokerimassaa. Kakun päällä on lisäksi hopean värisiä koristehiutaleita.

Leikkasin tiaran vapaalla kädellä muotoonsa. Painelin kuviot valmiilla muoteilla. Tomutin tiaran ensin harmaalla tomuvärillä ja sitten kimallejauheella. Liimasin vaaleanpunaiset nonparellit valmiilla sokerikuorrutteella. Lopuksi suihkautin vielä kimallesprayta tiaraan.

OMAT KOMMENTIT:

Seeprakuviointi kakussa on mielestäni kivan näyttävä. Väriä voisi vaihdella kivasti omien mieltymysten mukaan. Kaikenlisäksi tällä tekniikalla saa helposti näyttävää jälkeä. Olenkin tyytyväinen seeprakuviointiin, sen toteutukseen ja väreihin.

Tiaraan en sitten olekaan tyytyväinen. En ole koskaan tehnyt tiaraa ja aikaa oli parisen tuntia. Tiaran tekeminen sokerimassasta on paljon vaikeampaa mitä voisi kuvitella. Asiaa auttaisi, jos aikaa olisi ollut huomattavasti enemmän. Väkersin ensin ties kuinka kauan alkuperäisen toteutusidean kanssa, kunnes oli pakko antaa periksi ja kehitellä huomattavasti yksinkertaisempi toteutustapa.

Jotta olisin saanut tiarasta niin hopeisen värisen kuin olisin halunnut, olisi tiara pitänyt tehdä harmaasta sokerimassasta tai sitten se olisi pitänyt maalata harmaalla. Tiaran väritys jäi näin ollen vähän vaisuksi eikä istu mielestäni niin hyvin kokonaisuuteen mitä olisi ollut suotavaa. Kuvissa tiara näyttää entistä vaaleammalta mitä se oli todellisuudessa.

Mutta kuten kirjoitin, seeprakuviointiin olen oikein tyytyväinen :)

4 kommenttia: