sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kolmikerroksinen hääkakku

Tein serkkuni häihin kyseisen kakun.

Huom. Kakun päällä olevat hahmot eivät ole syötäviä, vaan kyseessä on valmis hääkakun koriste.




Etualalla gluteeniton/laktoositon/liivatteeton erikoiskakku ja takana kaksikerroksinen lisäkakku.

PÄÄKAKUN TIEDOT:

pohja: 11, 8 ja 5 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: Daim-lime
eriste: kaakaosokerikreemi
kuorrutus: sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen massan sekoitus
koristeet: sokerimassa

Vaaleanpunaisten koristeiden pohjana oli valmiiksi värjätty hennon vaaleanpunainen sokerimassa, jota sävytin hieman lisää vaaleanpunaisella pastavärillä.

Viininpunaisten koristeiden pohjan oli valmiiksi värjätty rubiininpunainen sokerimassa, jota sävytin burgundyn punaisella ja mustalla.

Kakun välissä on Wiltonin muoviset kakkulautaset ja kakuissa paksut muoviset putket.

TÄYTTEEN ohje Hellapoliisilta: (ks. alempaa lisää juttua täytteestä)

5 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
(½ dl sokeria)
1 tl vaniljasokeria
100 g Daimia murustettuna
½ limen raastettu kuori
1 limen mehu liivatteiden liuottamiseen

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto", sokerit ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste.

Kuumenna kasarissa tai mikrossa yhden limen mehu (jos sitä vähemmän kuin puoli desiä, lisää loput vettä) ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.


ERIKOISKAKUSSA, joka oli siis gluteeniton, laktoositon ja liivatteeton, oli välissä diplomaattikreemiä ja lime curdia. Kakkupohja oli 6 munan vaalea gluteeniton kakkupohja.


OMAT KOMMENTIT:

Täytteestä: Hääpari toivoi suklaista, mutta raikasta täytettä. Lime oli se tärkein toive. Minulla ei ollut aikaa testailla täytteitä. Löysin sattumalta Hellapoliisilta hyydekekakun ohjeen, jossa oli käytetty Daimia ja limeä. Päätin luottaa Hellapoliisin makuun ja se kannatti ;) Hääparin mielestä täyte oli juuri sellaista mitä olivat toivoneetkin ja vieraatkin kehuivat kovasti. Yleensä testaan kyllä uudet täytteet tämän kokoluokan kakuissa :)

Kakun ulkomuoto: Kakun väritoiveet tulivat häiden muusta värimaailmasta. Sain myös suuntaa antavan mallikuvan kakusta. Hääpari oli myös oikein tyytyväinen siihen, miltä kakku näytti. Heidän mielipiteensä onkin se kaikista tärkein :)

Omasta mielestäni kakussa olisi voinut olla moni asia vielä paremmin. Kehitystä oli kuitenkin havaittavissa edelliseen kerroskakkuun verrattuna eli suunta on oikea. Tämä oli mielestäni ihan keskivertopläjäys eli arvosanaksi voisin antaa itselleni 8-.


Ai niin, melkein unohdin. Nuo kakun päällä olevat ruusut. Tekniikka on yksinkertainen, mutta en ole silti ennen tätä onnistunut tekemään tuon tyylisiä ruusuja, joihin olisin ollut tyytyväinen. Hurraa ja jippii siis sille!

8 kommenttia:

  1. Eiköhän tästä nyt enemmänkin voi antaa kuin 8-, ettei vaan ole rima liian korkealla? Minusta erittäin onnistunut ja kaunis kakku! Upeat ruusut!

    VastaaPoista
  2. Sun kakkuprojekteja on kiva lukea, kun on hyvin ryhmitelty mitä tehty ja miten meni :) Noi ruusut on nätit! Itselläni on vähän ongelma ruusujen kanssa, kun en ole harjoitellut tarpeeksi ja vaihtoehtoisia tekniikoita on aivan liikaa. Tätä voisin vielä testailla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kakku ja kauniit ruusut! Numerosi kyllä alkaa ysillä ;) Itse en kakun koristeluissa ole päässyt vielä ruusuihin asti. Täytyisi alkaa opetella :)

      Poista
  3. Näissä kakussa on tyyliä, arvokkuutta ja tunnelmaa. Olisin kelpuuttanut omiin häihinikin! Näyttää myös (ainakin kuvasta), että ne ovat teknisesti oikein onnistuneita, joten onnittelut -oot kyllä taas kehittynyt kakkujen teossa!

    VastaaPoista
  4. On kyllä upean näköiset kakut! Ja täytekin kuulostaa herkulta :-)

    VastaaPoista
  5. ihanan näköiset. Blogini on muuttanut. Uusi osoitteeni on http://juhlatar.blogspot.fi/
    tervetuloa vierailemaan :)

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtavaa!!! Ihanat värit.... ja kaikki!!

    VastaaPoista