Lisätoiveena oli, että kakussa otettaisiin huomioon diabeetikot. Jätin siksi valkosuklaan pois, vaikka muuten olisin laittanut sitä mielelläni.
![]() | ||
Kuva on tarkoituksella vähän utuinen, sillä jouduin nappaamaan kuvan kiireessä eikä lopputulos ollut paras mahdollinen. |
Katselin netistä erilaisia ohjeita ja lopulta päädyin seuraavaan luomukseen:
Limejuustokakku (n. 20 cm:n vuoka)
pohja:
175 g Digestive-keksejä
50 g margariinia tai voita
täyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munanvalkuaista
1 dl sokeria (tai hiukan vähemmän hedelmäsokeria)
2 tl vaniljasokeria
½ dl limettimehua
kiille:
3 liivatetta
½ dl limettitäysmehua + 2 dl vettä
½ dl sokeria tai maun mukaan
vihreää elintarvikeväriä
Pohja: Murskaa keksit, sulata rasva. Sekoita keksit ja rasva, painele vuoan pohjalle. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto kermavaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-tuorejuustovaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta/kuumenna mikrossa limettimehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivate täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli.
Kiille: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita limettimehu, vesi ja sokeri. Lisää mehuun haluttu määrä elintarvikeväriä. Kuumenna mehusta n. ½ dl ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatemehu muun mehun joukkoon ja sekoita. Kaada varovasti tai lusikoi mehu hyytyneen täytteen päälle. Laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti