sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kurpitsamacaronit




Pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa macaron-silikonimattoa. Taikinan väri sointui ihanasti maton väriin :)


KURPITSAMACARONIT

n. 35-40 kpl

100 g mantelijauhetta (kahteen kertaan siivilöityä, n. 2 dl)
110 g munanvalkuaista (n.3-4 kpl munan koosta riippuen)
200 g tomusokeria (n. 4 dl)
4 rkl sokeria
0,25 tl kanelia
0,25 tl inkivääriä
keltaista ja/tai oranssia pastaväriä (tässä: SugarFlairin Autumn Yellow + Wiltonin Orange)

täyte:
100 g (suolaamatonta) voita huoneenlämpöisenä
4,75 dl tomusokeria
0,25 tl suolaa
0,25 tl kanelia

Siivilöi siis sekä mantelijauhe että tomusokeri kahteen kertaan. Mantelijauheesta riippuen sihtiin voi jäädä paljonkin tavaraa, joten varmista, että nimenomaan siivilöityä jauhetta on tuo 100 g. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri keskenään. Sekoita joukkoon myös kaneli ja inkivääri.

Vatkaa sähkövatkaimella valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on paksua, kiinteää ja kiiltävää. Lisää tässä vaiheessa väri. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita mantelijauheseos nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina ei saisi olla liian kovaa, mutta ei myöskään liian löysää. Voit kokeilla koostumusta laittamalla pienen nokareen taikinaa leivinpaperille. Tuloksena pitäisi olla tasainen pinta eikä siihen saisi jäädä huippuja. Jos huippuja jää, taikina on liian paksua ja sitä tulisi vielä hetki sekoitella. Älä kuitenkaan sekoita taikinaa liikaa.

Laita taikina pursotinpussiin. Mikäli sinulla on pyöreäpäinen tylla voit käyttää sitä apuna pursotuksessa, mutta ilman tyllaa pärjää mainiosti. Lisäksi mikäli sinulla ei ole macaron-peltiä/-silikonimattoa etkä ole tottunut pursottaja, voit piirtää etukäteen leivinpaperin nurjalle puolelle haluamasi kokoisia ympyröitä. Näin saat pursotettua tasakokoisia ja pyöreitä macaroneja. Sopiva koko on n. 2-3 cm halkaisijaltaan. Taikina leviää vielä jonkin verran pursottamisen jälkeen.

Kun pursotetut macaron-kuoret ovat leivinpaperilla vuoratulla pellillä, kopauta peltiä pari kertaa pöytää vasten. Anna levätä noin tunnin verran.

Paista macaroneja 150 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat pohjat leivinpaperista ja täytät. Kuoret voi hyvin pakastaa ja täyttää myöhemminkin.


Valmista täyte. Vatkaa voi vaaleaksi. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi. Parhaimman lopputuloksen saat, jos pursotat täytteen macaron-kuorelle.

3 kommenttia:

  1. Hei, löysin leivontablogeissa seikkaillessa tämän sinun blogisi. Pidän kovasti tyylistäsi kuvata :)
    Blogisi on täynnä kauniita kakkuja ja muita taidokkaita töitä. Voinko linkittää tämän seuraamiini blogeihin?

    VastaaPoista
  2. Ulkonäkö on kohdallaan....ja maku reseptistä päätellen !

    n-h
    http//nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista