perjantai 10. toukokuuta 2013

Persikkainen rahkakakku

Ennen kuin juhannus koittaa, täytyy päivittää pääsiäisherkut pois alta ;)

Olen katsellut tätä ohjetta jo pari vuotta Unelmakakut-kirjasta. Tänä pääsiäisenä sain vihdoin testattua reseptiä.



OHJE:

pohja:
5 munankeltuaista
5 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja

täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
4 liivatelehteä
5 kpl persikanpuolikkaita

kuorrutus:
120 g persikkasosetta
1 dl vettä
1/3 dl hyytelösokeria

1. Vatkaa keltuaiset ja ½ dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset ja ½ dl sokeria. Yhdistä vaahdot varovasti ja sihtaa keskenään sekoitetut jauhot varovasti vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8-10 min.

2. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, n. 25 cm x 11 cm:n vuoka kelmulla. Leikka pohja siten, että voit vuorata sillä vuoan reunat ja pohjan ja jättää yhden osan kanneksi.

3. Vaahdota täytteen kerma ja lisää rahka, sokerit ja vanilliinikreemijauhe hyvin joukkoon sekoittaen.

4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 min. Kiehauta pieni määrä vettä, puserra liivatteista kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää ohuena nauhana täytteeseen.

5. Kaada puolet täytteestä pohjalla vuorattuun vuokaan, laita persikanpuolikkaat vieriviereen ja kaada loppu täyte päälle. Nosta kansiosa päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

6. Kumoa kakku tarjoiluastialle.

7. Kiehauta persikkasose ja vesi pienessä kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hieman.

8. Sivele pullasutia käyttäen kakun pinta kiilteellä. Koristele mielesi mukaan, esimerkiksi hedelmillä tai pienillä suklaamunilla.

OMAT KOMMENTIT:

Tämä oli kiva ohje. Sopii mielestäni erityisesti niille, jotka eivät pidä kovin makeasta.

2 kommenttia:

  1. Menee heti kokeiluun! Ihanan näköinen :)

    VastaaPoista
  2. Minulla kans on kirjassa merkki tämän kohdalla, ei vain vielä ole tullut tehtyä... :)

    VastaaPoista