torstai 2. toukokuuta 2013

Vappukakku sateenkaaren väreissä petal-pursotuksella

En ole tehnyt juurikaan vappukakkuja, koska en ole saanut kehiteltyä ilmapalloista ja serpentiinistä ynnä muusta vappukrääsästä mieleistäni kakkua. Olenkin keskittynyt vappuna vain munkin syömiseen.

Kun sitten näin vähän tämän tyylisen kakun jossakin netin ihmeellisessä maailmassa, vappukakun idea oli syntynyt.
KAKUN TIEDOT:

pohja: 3 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: kaakaotuorejuusto + vadelmahillo
kuorrutus: sokerikreemi

Sokerikreemin värjäyksessä käytetyt Wiltonin pastavärit:
vihreä: Leaf Green
keltainen: Golden Yellow + Lemon Yellow
pinkki: Rose
violetti: Purple
sininen: Sky Blue

Kaakaotuorejuuston ohjeen otin Leivonnaisia herkkusuille -kirjasta. Ohje on Kuorrutettu brownie -nimisen reseptin kuorrutus. (Lue lisää täytteestä alempaa Omat kommentit -kohdasta.)

Ohje:

200 g (3,3 dl) tomusokeria siivilöitynä
75 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
30 g (0,75 dl) kaakaojauhetta siivilöitynä
150 g tuorejuustoa kylmänä

Vatkaa tomusokeri, voi ja kaakaojauhe keskinopeudella, kunnes ainekset sekoittuvat. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa hyvin. Käännä teho hieman suuremmalle ja jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia eli kunnes kuorrute on vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä muuten seoksesta tulee löysää.

(Täyte riittänee täytteeksi max 24 cm halkaisijaltaan olevan kakun kahteen väliin. Riippuu tietysti kuinka paksun täytekerroksen haluaa. Mitä paksumpi sen makeampi.)


OMAT KOMMENTIT:

Kakkua oli ihan mahdottoman mukava tehdä!! Tuo petal-pursotus ja tekniikka on jo itsessään mielestäni todella ihana. Värejä muuttamalla lopputuloksesta toinen toistaan upeampia luomuksia. Voisin päivät pitkät vain pursotella erivärisiä petal-kakkuja :)

Täytteen sävelsin sen mukaan mitä kaapissa sattui olemaan ja minkä reseptin satuin lukemaan. Osu ja uppos! Vadelmahillo sopi tooooosi hyvin kaakaotuorejuuston kanssa. Tuorejuustosekoitus puolestaan oli tottakai valloittavan makuista. Positiivista palautetta sateli kakun ulkonäön lisäksi paljon myös täytteestä. Täyteyhdistelmä pääsikin kertaheitolla omalle täytteiden suosikkilistalleni.

Tähän kakkuun en voi olla muuta kuin tyytyväinen, sekä ulkonäön että maun puolesta. Vaikka haastavuuspisteet eivät olleetkaan korkeimmasta päästä, en siitä huolimatta voi antaa itselleni arvosanaksi muuta kuin 10-. Onnistuin kerrankin ;)

2 kommenttia: