torstai 3. syyskuuta 2015

Zucchini Brownies


Pelasin aikoinaan Facebookissa Baking Life -nimistä leipomopeliä. Törmäsin siinä ensimmäistä kertaa zucchini-leipomuksiin. Mietin mielessäni silloin, että mitähän tuo zucchini on. Sitten törmäsin netissä seikkaillessani moniin erilaisiin zucchini-leivonnaisiin. Lopulta piti tarkistaa mitä sana tarkoitti. Petyin hieman, kun tajusin kyseessä olevan niinkin arkinen ainesosa kuin kesäkurpitsa.



Kiinnostus zucchini-leivonnaisiin oli kuitenkin jo ehtinyt syntyä. Ne ovat olleet to do -listallani jo tovin. Nyt, kun kesäkurpitsakausi on meneillään, ja löysin Pinterestistä kivoja aiheeseen liittyviä reseptejä, päätin tarttua kokeiluhaasteeseen.

Mitäköhän tästäkin tulee, mietin, kun tutustuin ainesosaluetteloon. No. Lyhyesti sanottuna  leivonnainen ylitti murskasi odotukset. Miten sellaisilla aineksilla voi saada aikaiseksi jotain niin hyvää.


Zucchini Brownies

2 munaa
1,75 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl omenasosetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1,25 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2,5 dl kesäkurpitsaa raastettuna*
2,5 dl rouhittua suklaata karkeina paloina + 1,25 dl suklaata koristeluun**

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita munat, sokeri, vaniljasokeri ja omenasose kulhossa. Jätä  syrjään odottamaan. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää jauhoseos märkien aineiden joukkoon ja sekoita sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Älä sekoita liikaa. Kaada joukkoon kesäkurpitsaraaste ja 2,5 dl rouhittua suklaata. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (n. 20 x 20 cm). Tasoita pinta ja ripottele loput suklaat pinnalle. Paista uunissa keskitasolla 30-35 min. Anna jäähtyä kokonaan ja tarjoile.

*Alkuperäisessä ohjeessa kesäkurpitsa käskettiin kuoria, mutta itse laitoin kuorimattomana. Mitään erikoista en huomannut, vaikka niin teinkin. Ohjetta kirjoittaessa huomasin vasta, että alkuperäisessä ohjeessa kesäkurpitsaa käskettiin laittaa kaksinkertainen määrä eli 5 dl! Tuolla vähemmällä määrällä resepti kuitenkin toimii todella hyvin. En tiedä miten suuremman määrän laittaminen vaikuttaa koostumukseen ja/tai makuun.

**Laitoin tässä taikinaan tummasuklaarouhetta ja päälle maitosuklaahippuja. Sekä taikinaan että päälle voi käyttää kumpaa haluaa. Nämä browniesit eivät ole kovin makeita, joten jos on makean ystävä, kannattaa laittaa mieluummin maitosuklaata.

Koekaniineina olivat jälleen työpaikan rouvat. Tykkäsivät. Tykkäsin itsekin. Vähän erilainen leivonnainen, mutta hyvän makuinen. Suosittelen. 


Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti