lauantai 31. lokakuuta 2015

Paahdetut ja maustetut kurpitsansiemenet


Kurpitsaleivonnaisia tehdessä kurpitsan siemenet kannattaa ottaa talteen. Siemenet voi paahtaa sellaisenaan uunissa  ilman mitää mausteita ja käyttää niitä esim. salaattiin tai leipätaikinaan.

Löysin Hesarin sivuilta tosi kivan ohjeen paahdettuihin ja maustettuihin kurpitsansiemeniin. Maistuvat niin hyviltä, että niitä voi napostella sellaisenaankin!



Paahdetut ja mausteiset kurpitsansiemenet

3 dl talvikurpitsan siemeniä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
ripaus mustapippuria


Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kaavi siemenet kurpitsan sisältä. Huuhtele siemenet kylmällä vedellä siivilässä tai kulhossa, jotta mahdolliset kurpitsanrippeet lähtevät. Valuta siemenet ja taputtele ne kuivaksi keittiöpyyhkeellä.

Sekoita öljy ja mausteet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon siemenet ja sekoita. Kaada paistonkestävään astiaan ja paahda uunissa 12-15 min eli kunnes siemenet ovat kullanruskeita.

Anna siementen jäähtyä. Napostele sellaisenaan tai lisää vaikka salaattiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti