sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Kurpitsakakku kanelituorejuustokuorrutteella




Jos jollakulla on vielä kurpitsasosetta jäljellä, sen voi käyttää hyvin tähän kakkuun. Tämä muistuttaa maultaan vähän porkkanakakkua. Kakkua maistaneet eivät arvanneet kyseessä olevan kurpitsakakku :)

Tässä oli nyt viimeinen kurpitsa-aiheinen ohje tälle vuodelle. Itselleni ehti jo hieman iskeä kurpitsaähky. Jospa se ähky helpottaisi tässä ennen ensi syksyä..




Kurpitsakakku kanelituorejuustokuorrutteella

16 annosta

pohja:
6,5 dl / 390 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,75 tl suolaa
2 tl kurpitsamaustetta (TAI 1 tl kanelia, 0,5 tl muskottipähkinää ja 0,5 tl inkivääriä)
3 dl / 270 g sokeria
1,75 dl / 170 g ruokokidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
n. 110 g voita huoneenlämpöisenä
1,25 dl öljyä (kahdessa osassa lisättynä)
4 isoa kananmunaa
1,25 dl maitoa

kuorrute:
400 g tuorejuustoa
175 g voita huoneenlämpöisenä
1,5 tl kanelia
1,5 tl vaniljasokeria
12-14 dl siivilöityä tomusokeria


Pohja:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja mausteet kulhossa. Laita sivuun.

Vatkaa toisessa kulhossa (tai monitoimikoneella) sokeri, ruokokidesokeri, vaniljasokeria, voi ja 3 rkl öljyä kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sitten loput öljystä ja sekoita. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan.

Sekoita kolmannessa kulhossa kurpitsasose ja maito hyvin sekaisin.

Lisää taikinaan, joka on siis kulhossa nro 2, vuorotellen jauhoseos ja kurpitsamaito. Sekoita taikinaan ensin n. kolmasosa jauhoista ja lisää sitten puolet kurpitsamaidosta. Lisää toinen kolmannes jauhoja ja sitten loput kurpitsamaidot. Lisää lopuksi loput jauhot. Sekoita joka välissä niin vähän kuin mahdollista eli vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.

Kaada taikina 22 cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa n. 1 h tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää enää taikinaa.


Kuorrute: 
Vatkaa tuorejuusto ja voi sekaisin. Lisää kanelia, vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää tomusokeria sen mukaan kuinka tukeavaa haluat seoksesta. Vatkaa lopuksi n. 5 min tai kunnes seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, ettei seos juoksetu. 


Kakun kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja levitä päälle kuorrutetta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä sille kuorrutetta. Nosta viimeinen pohja paikoilleen ja levitä loput kuorrutteesta päälle ja reunoille. Nosta jähmettymään kylmään. 




1 kommentti:

  1. Miten ihana resepti ja miten täydellisen näkönen kakku! <3

    VastaaPoista