lauantai 31. toukokuuta 2014

Valmistujaiskakut tuplatutkinnon johdosta




Kakut menivät henkilölle, joka valmistui sekä ylioppilaaksi että parturi-kampaajaksi.

KAKKUJEN TIEDOT:

pohja: 2 x 7 munan vaalea pohja
kostutus: sekamehu
täyte: vadelmahillo ja diplomaattikreemi
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: valkoinen sokerimassa

Mustat osat mustaa sokerimassaa. Röyhelöt on värjätty Pink ja Burgundy -pastaväreillä. Röyhelöt tummenevat helmaa kohti mennessä (ombre), vaikkakaan tämä ei näy kuvassa kovin hyvin.

Ylioppilaslakkikakut

Ylioppilaslakkikakut ovat vuodesta toiseen suurin piirtein samannäköisiä. Oheiskoristeita vaihtelemalla saakin aikaan suurimman muutoksen kakkuihin.







KAKKUJEN TIEDOT:

pohja: 6 & 7 munan tumma kakkupohja
kostutus: sekamehu
täyte: vadelmahillo ja diplomaattikreemi
eriste: normi sokerikreemi
kuorrute: valkoinen ja musta sokerimassa

Paljon onnea kaikille ylioppilaille!

lauantai 24. toukokuuta 2014

Vadelmainen suklaa-espressokakku


Ruotsalainen leipomisblogisti Linda Lomelino on inspiroinut minua viime aikoina. Olen ollut erityisen ihastunut hänen Taivaalliset täytekakut -kirjaansa. Kokeilin aiemmin keväällä hänen vanilja-persikkakakkuansa. Nyt tuli tilaisuus kokeilla toista ohjetta, suklaa-espressokakkua.





Tässä ohje, jota hieman muokkasin entistä paremmaksi ;)

16-20 palaa

suklaakakkupohja
150 g voita
9 dl vehnäjauhoja
3 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl soodaa
7,5 dl sokeria
4 keskikokoista munaa
4,5 dl maitoa
3 dl vahvaa, kuumaa kahvia tai kiehuvaa vettä

(Huom. Linda suosittelee, että pohja paistetaan kahdessa vuoassa tai kahdessa erässä. Mikäli paistat kahdessa erässä, tee ensin puolikas taikina ja ensimmäisen pohjan tultua uunista toinen puolikas.)

suklaa-espressokuorrute
400 g tumma suklaata (mielellään 70 %)
600 g huoneenlämpöistä voita
7-8 dl tomusokeria
3 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta* tai 2 vaniljatangon siemenet
8 rkl espressoa, vahvaa kahvia tai kuohukermaa

*Vaniljajauhe on eri asia kuin vaniljasokeri. Vaniljajauhe on mustaa, sillä jauhe koostuu vaniljatangosta raaputetuista siemenistä.

lisäksi soseutettuja vadelmia / vadelmahilloa


Kakun valmistaminen:

suklaakakkupohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Voitele ja jauhota kaksi halk. n. 22-24 cm vuokaa tai paista pohja kahdessa erässä yhdessä vuoassa. Pohjan voi paistaa myös yhdessä vuoassa, mutta tällöin tarvitaan korkeareunainen vuoka. Paistoaikaa pitää tällöin myös pidentää. Kakusta ei myöskään tule niin korkea verrattuna siihen, että paistat taikinat kahdessa erässä/vuoassa.

Sulata voi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda suureen kulhoon. Lisää muut ainekset (sokeri, munat, maito, kahvi, voi) ja vatkaa pari minuuttia, eli kunnes taikina on sileää.

Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa keskitasolla n. 50-60 min. Kakku on kypsää, kun sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.

Anna pohjien jäähtyä hetki ennen kuin kumoat ne pöydälle/ritilälle.


suklaa-espressokuorrute
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen (esim. kolmessa osassa) ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa ja vaniljajauhe/vaniljansiemenet ja sekoita hyvin. Lisää espresso/kahvi/kerma vähitellen ja jatka vatkaamista pari minuuttia eli kunnes kuorrute on sileää ja kiiltävää.

Kakun kokoaminen ja täyttäminen:

Mikäli kakkupohjat ovat koholla keskeltä, voit painaa niitä kädellä sisäänpäin. Mikäli pohjat ovat tämän toimenpiteen jälkeen edelleen koholla, voit varovasti leikata kohoumaa pienemmäksi.

Leikkaa kakkupohjat kahtia neljäksi ohuemmaksi pohjalevyksi. Laita ensimmäinen pohjalevy kakkuvadille. Levitä pohjan päälle ensin vadelmahilloa sopiva kerros ja sen jälkeen tasainen kerros suklaa-espressokuorrutetta. Toista, kunnes olet käyttänyt kolme pohjalevyä. Nosta päällimmäiseksi neljäs pohjalevy leikkauspinta alaspäin.

Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun reunoille ja päälle. Siirrä kakku jääkaappiin n. 20 minuutiksi tai kunnes kuorrute on hieman jähmettynyt. Pidä loput kuorrutteesta tällä aikaa huoneenlämmössä.

Kuorrutteen jäähdyttyä levitä loput kuorrutteesta tasaisesti kakun reunoille ja päälle.

Huom. Mikäli haluat samanlaisen pursotuksen kuin kuvassa, tee seuraavasti: Otettuasi kakun jääkaapista, laita kuorrutus pursotinpussiin ja leikkaa pussin pää. Pursota kakun reunaan esim. kuusi palleroa allekkain (pursota niin monta palleroa, että ulottuvat kakun yläreunasta alareunaan). Laita lusikka puoleen väliin ylintä palleroa ja vedä oikealle. Toista sama muiden palleroiden kohdalla. Pursota tämän jälkeen uusi pallerorivi oikealle sopivan matkan päähän edellisistä palleroista. Vedä pallerot lusikalla. Tee näin ympäri kakun. Päätä kierros palleroriviin, jota et enää vedä lusikalla.


Kakun mausta:

Kakku on melko tuhtia. Pohja ei kuitenkaan ole kovin makea, joten kokonaisuus ei ole ainakaan minun mielestäni liian makea. Makeus tulee oikeastaan vain kreemistä. Kakun voi tehdä myös ilman vadelmaa, mutta tällöin lopputulos on entistä tuhdimpi. Vadelma taittaa kivasti makua ja antaa raikkautta.

tiistai 13. toukokuuta 2014

Äitienpäiväkakut

Työpaikallani järjestettiin vuosittainen äitienpäivälounas. Minä tein tänä vuonna kakut sinne. Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että kakut mitoitettiin riittämään 250-300 hengelle.

Tein viisi samanlaista kakkua sekä gluteenittoman kakun.



Yksi kakku oli mitoitettu 50-60 hengelle.

pohja: normi vaalea kakkupohja
täyte: diplomaattikreemi + mansikkahillo
kostutus: sekamehu
kuorrutus: vispikerma
koristeet: sokerimassa

Projekti oli melkoinen eikä sen jälkeen ollut voimia enää keskittyä kuvaamiseen. Hyvä, että jaksoi viimeiset kermat pursotella reunoille. Oli kuitenkin hienoa huomata, että tämänkin kokoisesta projektista selviää, kunhan vain on laitoskeittiö käytössä.

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Röyhelöinen ristiäiskakku tytölle

Viime syksynä tein ensimmäistä kertaa röyhelöreunaisen ristiäiskakun, jossa on helminauha. Kyseinen kakku on nähtävissä täällä. Tuon ilmeisen onnistuneen koristekokeilun jälkeen kaikki tekemäni ristiäiskakut yhtä lukuun ottamatta ovatkin olleet samantyylisiä. Tämä kakku jatkaa samaa sarjaa.


Kakun (laktoositon) tiedot:

pohja: 7 munan vaalea kakkupohja
kostutus: mangoliemi
täyte: mangohilloke ja diplomaattikreemi
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: valkoinen sokerimassa (v.pun. värjätty Wiltonin Pink-pastavärillä)
kukassa helmiäissuihketta

Omat kommentit:
En muistakaan, koska olisin viimeksi tehnyt vaaleanpunaisen kakun. Tästä tuli omasta mielestäni aika soma. Röyhelö ja helminauha vaikuttavat olevan aika lyömätön yhdistelmä.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Röyhelöinen persikka-vaniljakakku

Omat synttärit on kivat, koska silloin on hyvä syy toteuttaa jokin pitkään mielessä olleista kakkuideoista. Tänä vuonna flunssa kaatoi ikävästi petiin juuri väärään aikaan, joten yritin valita helppotöisimmistä ideoista käsin. Niinhän sitä luulin...

Tärkein syy miksi valitsin tehdäkseni kyseisen kakun, oli pursotuksessa käytetty sveitsiläinen marenki.

Löysin kakkuohjeen ruotsalaisen Linda Lomelinon Taivaalliset täytekakut -kirjasta. Törmäsin viime vuonna Lindan blogiin ja huomasin, että häneltä on ilmestynyt kirja. Kirja näytti valloittavalta. Olisikohan se ollut sitten niin, että viime syksynä kyseinen kirja oli erikoistarjoukssa Hulluilla Päivillä. En ollut aiemmin edes tiennyt, että kirja oli käännetty suomeksikin! Halusin kiihkeästi päästä kokeilemaan ohjeita ja nyt se oli vihdoin mahdollista.

Olen tottunut tekemään kakkuni aivan eri tavalla kuin Linda. Kaikki kakun tekemisessä oli siis uutta ja aikaa vievää. Jos olisin tiennyt etukäteen kuinka paljon aikaa tuon pienen kakun tekemiseen menee, olisin ehkä valinnut helppotekoisen synttärikakkuni uudelleen...

Koska kakku oli työläs, sen ohje olisi valtavan pitkä. Jos siis haluatte löytää reseptin, lainatkaa Taivaalliset täytekakut kirjastosta. Lyhyesti kerrottuna kakku koostui seuraavista elementeistä:

  1. Vaniljakakkupohja, jossa lähdettiin liikkeelle voin ja sokerin vatkaamisella. Munia pohjaan tuli vain parin valkuaisen verran. Pohjia tehtiin kaksi, halkaisijaltaan n. 17 cm.
  2. Täytteenä kakussa oli itsetehty persikkavaahto. Vaahdon pohjana oli kermavaahto, johon lisättiin hieman turkkilaista jogurttia sekä itsetehty persikkahillokeannos.
  3. Pursottamisessa käytettiin sveitsiläistä marenkia, johon oli lisätty reilusti suolatonta voita.

En ollut koskaan aiemmin tehnyt sveitsiläistä marenkia, joten siihen osasin varata aikaa. Aikaa meni paljon kaikkeen muuhunkin. Ärsytti ja stressasikin, kun en tiennyt yhtään, miltä valmiin kakkupohjan pitäisi näyttää, tuntua tai maistua. Tai kuinka kosteaksi se pitäisi kostuttaa.

Sveitsiläisessä marengissahan on ideana, että munanvalkuaisia ja sokeria vatkataan kulhossa kiehuvan veden päällä kunnes massa on 65 asteista. Sitten vatkaamista jatketaan edelleen muualla. Vatkasin kuorrutetta varten 10 valkuaista eli vatkattavaa riitti. En tiennyt yhtään kuinka nopeasti valkuaissokerivaahto lämpiää, joten aloitin varovasti. Liiankin. Kattila oli liian pieni kulhoon nähden ja vaahdolla kesti ikuisuus lämmetä. Noin puolen tunnin jälkeen taisin vaihtaa isompaan kattilaan ;)

Kun vaahto oli tarpeeksi lämmintä, kaadoin sen monitoimikoneeseen, joka jatkoi vatkaamista sellaisen 10 minuuttia. Sitten lisäsin voin pieninä nokareina. Kaikkiaan taisin vatkata kuorrutetta n. tunnin verran. Mutta ei juoksettunut, vaikka Linda lupasi, että niin käy lähes joka kerta! Tosin en tiennyt yhtään miltä valmiin marenki-voikreemin tulisi näyttää. Jälkikäteen totesin, että ilmeisesti kreemi olisi saanut olla pursotettaessa ihan hiukan kylmempää/jämäkämpää. Oma kreemini oli liiaksi vaahtomaista. Mutta hei, eka kerta!

Kakun valmistusvaiheessa kaikki maistui kovin... erilaiselta. Valmiina kakun makumaailma oli hempeä, lempeä ja harmoninen. Vähän samettista vivahdettakin kenties. Ei ollut kovin makea. Tykkäsin ja niin teki testiryhmänikin (= työpaikan väki).

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Osallistu synttärikakun suunnitteluun

Leipomisblogi LeivinLiina täyttää huhtikuussa jo 5 vuotta! Hurjaa! Olen miettinyt tässä pitkin kevättä miten juhlistaisin moista vuosimäärää. Aikaisempina vuosina olen laittanut pystyyn arvonnan, jossa on arvottu esim. leipomistarvikkeita ja kakkuja. Arvonta ei ole yhtään hullumpi idea edelleenkään. Minulle tuli kuitenkin sellainen fiilis, että nyt pitäisi keksiä jotain muuta. Pyöriteltyäni asiaa tovin pälkähti mieleeni hyvinkin erilainen ratkaisu, joka on kuitenkin arkipäivää monella muulla alalla:


Synttärikakun suunnittelu yhteisöllisesti! Eli käytännössä te lukijat/seuraajat saatte vaikuttaa siihen, millainen kakusta tulee. Ajatus lähti siitä, että tekisin joka tapauksessa synttärikakun blogille. Samalla se olisi kakku lukijoille, koska ilman niitä blogin ylläpitäminen olisi sangen yksinäistä puuhaa. Miksi siis lukijat eivät saisi vaikuttaa siihen millainen kakusta tulisi?

En ole törmännyt vastaavanlaiseen kakun suunnitteluun muualla enkä osaa tietysti yhtään sanoa millaiseksi ideaksi tämä osoittautuu. Käykö ilmi, että idea olisi saanut jäädä keksimättä (jos tämä olisi hyvä idea, miksi kukaan muu ei ole keksinyt tätä aikaisemmin, koska yleensä se en ole minä, joka keksii uudet, hyvät ideat?) vai onko kyseessä idea, joka ottaa tuulta purjeisiin tarpeeksi päästäkseen edes satamasta. Itse ainakin odotan innoissani mitä tuleman pitää. Siksi näköjään heittäydyn vallan runolliseksikin. Katsotaan yhdessä mikä on lopputulos!

Jotta homma pysyy paremmin kasassa, olen tehnyt alkukarsintaa. Annan teille viisi vaihtoehtoa kakkujen aiheista. Te lukijat äänestätte omasta mielestänne mieluisinta vaihtoehtoa. Riippuen siitä miten ja missä aikataulussa ääniä tulee ja miten ne jakautuvat, suljen jossain vaiheessa ensimmäisen äänestyskierroksen. Tällöin eniten ääniä saanut kakkuaihe voittaa ja lähdemme työstämään sitä eteenpäin. Alkaa toinen äänestyskierros, joka voi koskea esim. kakun väriä. Kolmas äänestyskierros voisi koskea esim. koristeita ja neljäs kierros täytettä. Huom. Toisesta äänestyskierroksesta eteenpäin kierroksen aihe voi vielä muotoutua äänestystulosten mukaan. Joka kierros kuitenkin sulkeutuu ennen kuin seuraava kierros alkaa. Joka kierroksella annan vaihtoehdot, joista äänestetään. Koska tarkoitus on, että äänestyskierroksia on useita ja että kakku on valmis ennen kesää, yksi kierros on avoinna arviolta parista päivästä viikkoon.

Mietin pitkään miten toteuttaisin äänestyksen. Lopulta päädyin siihen, että äänestys on helpointa ja nopeinta Facebookissa LeivinLiinan sivuilla. Ohje äänestämiseen on seuraavan kuvan alla. Mikäli sinulla ei ole FB-tunnuksia tai et muuten halua äänestää FB:ssa, voit antaa äänesi tällä ensimmäisellä kierroksella jättämällä kommentin tähän postaukseen.

Tässä tulevat vaihtoehdot, joista äänestetään tällä kierroksella:


Tämä sama, yllä oleva kuva, on Facebookissa LeivinLiinan sivuilla täällä. Osallistut äänestykseen kommentoimalla kuvaa eli kertomalla suosikkikakkusi numeron (1-5).

Mikäli jollekin on epäselvää, mitä tarkoitetaan geometrisillä kuvioilla koristelluilla kakuilla, kannattaa kurkata LeivinLiinan Pinterest-sivulle tänne, jolle olen kerännyt kyseisiä kakkuja.


Hauskaa äänestystä kaikille! Katsotaan mitä tästä tulee :)

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Ristiäiskakku kyyhkykoristeella

Siitä onkin vierähtänyt yllättävän pitkä aika, kun viimeksi tein massakuorrutteisen kakun! Nyt asia korjaantui onneksi.

Tein aiemmin viime syksynä ristiäisiin valkoisen, kyyhkykoristeisen kakun. Nyt toiveena oli samantyylinen kakku. Kakun tunnelma pysyi samana, kokeilin vain kakun reunaan erilaista röyhelö-helminauha -yhdistelmää. Tein kaksi keskenään samanlaista kakkua.

KAKUN TIEDOT:

pohja: 2 x 7 munan kaakaokakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: kaakaotuorejuusto ja ripaus vadelmahilloa
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus ja koristeet: valkoinen sokerimassa

OMAT KOMMENTIT:

Mielestäni tuo röyhelöreunus on kiva myös noin. Sopisi hyvin myös hääkakkuun.

Nyt ei ole tämän enempää kommentoitavaa :)

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Keväistä leivontaa

Kevät on kivojen juhlien aikaa. Monet mieleeni tulevista kakkuideoista liittyvät väriensä puolesta usein erityisen hyvin kevääseen. Nytkin olisi monen monta ideaa odottamassa. Tarkoituksena olisi saada niistä edes yksi toteutettua. Mikäli kaipaat vinkkejä keväiseen ja/tai pääsiäiseen liittyvään leivontaan, olen kerännyt tähän postaukseen aiemmin tekemiäni (keltaisia) leivonnaisia.

Pääset alkuperäiseen kirjoitukseen klikkaamalla leivonnaisen nimeä.

1. Keväinen gerberakakku



2. Keväinen syntymäpäiväkakku



3. Kakku narsisseilla



4. Keltainen, liukuvärjätty kakku

5. Keltainen röyhelökakku
6. Persikkajuustokakku


7. Persikkainen rahkakakku



Hyvää kevättä ja tulevaa pääsiäistä!




sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Matcha Roll Cake

Pelasin muinoin Facebookissa peliä nimeltä Baking Life. Siinä oli ideana leipoa erilaisia, pääasiassa makeita leivonnaisia, joita sitten myytiin asiakkaille. Suurin osa leivonnaisista oli amerikkalaisten perusherkkuja kuten Red Velvet Cake, Key Lime Pie ja Pumpkin Pie.

Kun pääsin pelissä tarpeeksi pitkälle, eteeni tuli leivottavaksi sangen erikoinen leivonnainen. Se oli ihastuttavan vihreä kääretorttu, jossa oli valkoista täytettä. Leipomuksen nimi oli Green Tea Matcha Roll Cake.

Leivoksen värit tekivät minuun niin suuren vaikutuksen, että oli pakko ottaa selvää mistä oli kyse. Ja kysehän on siis kääretortusta, joka saa värinsä vihreästä teestä. Leipomisessa käytetään tiettyä vihreän teen laatua eli jauhemaista matcha-teetä, jota japanilaiset käyttävät yleensä teeseremonioissa.

Kokeilin pari vuotta sitten Matcha-kuppikakkuja. Matcha-kuorrute oli kuitenkin niin vahvaa, että innostukseni matchan käyttöön jäi siihen. Pinterestin kautta olen törmännyt mitä erilaisimpiin matcha-leivonnaisiin, joten kiinnostukseni tuota vihreää ainetta kohtaan heräsi jälleen.

Koska Baking Lifen matcha-kääretorttu oli jättänyt minuun niin syvän jäljen, ryhdyin tutkailemaan tarkemmin kyseistä leivonnaista. Selvisi, että japanilaiset laittavat käärätortun sisälle maustamatonta kermavaahtoa ja kaltattuja, punaisia papuja(!!!).

Punaiset pavut vihreä tee -kääretortussa taitaa olla hieman erikoinen makuyhdistelmä länsimaalaisille. Länsimaisissa ohjeissa pavut olivatkin vaihtuneen kirsikoihin. Useassa ohjeessa kirsikatkin olivat jääneet pois ja esimerkiksi valkosuklaa oli hiipinyt täytteeseen.

Eräs japanilainen kirjoitti, ettei pitäny matcha-leivonnaisista niiden kitkeryyden vuoksi. Ehkä minussa ei siis ollutkaan vikaa, kun en pitänyt tuosta ensimmäisestä matcha-kokeilustani juuri kitkeryyden vuoksi. Tuo japanilainen oli kehitellyt tai löytänyt ohjeen matcha-kääretorttuun, joka ei pitäisi olla niin kitkerä. Ohje vaikutti sen verran hyvältä, että muokkasin siitä suomalaisen version, joka näyttää tältä (huom. kuvat päivitetty paremmiksi 27.11.2014):








Matcha-kääretorttu

pohja:
4 munaa
1,25 dl ruokosokeria (tai tavallista)*
1 dl vehnäjauhoja
5 tl Matcha-jauhetta**
hyppysellinen suolaa
30 g / 2 rkl voita tai margariinia
2 rkl maitoa

täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, Matcha-jauhe ja suola keskenään. Laita voi ja maito samaan kulhoon ja lämmitä mikrossa niin, että voi sulaa.

Lisää jauhoseos varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Lisää voi-maitoseos edelleen varovasti käännellen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja tasoita pinta. Kopauta pelliä varovasti pari kertaa pöytään, jotta ilmakuplat puhkeavat ja taikina tasoittuu entisestään. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

Kumoa torttulevy pöydälle ylösalaisin. Poista leivinpaperi ja käännä levy vielä toisinpäin. Tällöin pöytää vasten on se puoli, jolta juuri poistit leivinpaperin. Täyte tulee juuri sille toiselle puolelle, joka nyt on päällepäin (tämä puoli on ruskistunut vähemmän paistettaessa, joten vihreä väri pääsee paremmin esiin). Anna jäähtyä kokonaan.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi (mikrossa) sulatettu valkosuklaa. Sekoita.

Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn päälle. Kääri rullaksi ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintää 30 minuuttia.

Leikkaa torttu paloiksi varovasti hyvällä veitsellä. Leikkuupinnan on tarkoitus olla tasainen eikä torttu saa lytistyä leikattaessa. Tämä on siis vain esteettinen syy, ei vaikuta makuun :)


* Ruokosokeria käytettäessä taikinasta ei tule niin makea kuin tavallista, valkoista sokeria käytettäessä. Mikäli käytät ruokosokeria, kannattaa vatkata se monitoimikoneella. Taikinaa saa nimittäin vatkata reilut 5 minuuttia eli käsikäyttöisellä sähkövatkaimella homma kestää vieläkin kauemmin.

** On tärkeää käyttää juuri matcha-jauhetta eikä tavallista vihreää teetä. Koostumus on aivan eri. Jauhetta saa nykyään isommista ruokakaupoista (esim. Prisma, Citymarket). Lähi-Cittarissani jauhetta oli peräti kahta eri merkkiä! Merkistä riippuen hinta oli siinä 10 euron kieppeillä. Itse ostin Forsmanin matcha-jauhetta, joka näyttää tältä:

Entäs sitten se maku? Tykkäsin. Aivan kuten aiemmin mainittu japanilainen lupasi, maku oli mieto, mutta silti selkeästi tunnistettavissa vihreäksi teeksi.

Kääretorttu ei ole kovin makea. Valkosuklaankin voi hyvin jättää täytteestä pois, jos haluaa poistaa vähäistä makeutta entisestään. Tämä on mielestäni tällainen sensuelli, aikuisen maun leivos.

Erilainen, mutta toimii.

Jos siis haluat tutustua vihreä tee -leivonnaisiin, tämä kääretorttu on mielesäni mitä oivalllisin siihen.