tiistai 30. joulukuuta 2014

Paras Rocky Road ikinä

Olen tehnyt ja saanut toisten tekemää Rocky Roadia muutaman kerran, mutta en ole ihastunut siihen pysyvästi. Rocky Roadiahan voi muutella mielensä mukaan ja vaikka senkin mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan.

Näin joulun alla Leila leipoo -ohjelman Leilan Facebook-sivulla Rocky Road -ohjeen, johon tuli Dumleja. Dumlejen ystävänä kiinnostus heräsi ja päätin kokeilla parin vuoden tauon jälkeen "kivistä tietä".

Tästä tuli parasta Rocky Roadia ikinä. Niiiiiiin hyvää. Ja superrrrmakeaa. Tätä teen jatkossakin.Rocky Road
n. 25-30 palaa

600 g tummaa- tai maitosuklaata
440 g / 2 pss Dumle-karkkeja
n. 150 g / 2 kourallista pieniä vaahtokarkkeja
n. 150 g / 2,5-3 dl suolapähkinöitä
n. 125 g kuorellisia pistaasipähkinöitä (kuorittuna n. 1-1,5 dl)

Ota esille vuoka kooltaan n. 20 x 30 cm. Vuoraa se alumiinifoliolla.

Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Sekoita joka jakson jälkeen, ettei suklaa pala.

Leikkaa Dumlet puoliksi (ei välttämätöntä) ja kuori pistaasipähkinät. Heitä Dumlet, vaahtokarkit ja pähkinät kulhoon ja sekoita. Ota seoksesta kourallinen-kaksi sivuun koristelua varten. Kaada suklaa kulhossa olevan ainesten päälle ja sekoita.

Kaada seos vuokaan ja tasoita. Ripottele päälle syrjään otetut ainekset. Laita jääkaappiin kunnes suklaa on kovettunut (noin tunti-pari). Leikkaa pieniksi paloiksi ja tarjoa.


Muutama huomio:
  • Käytin maitosuklaata, koska pidän siitä eniten. Voit siis laittaa sitä suklaata mistä pidät. Maitosuklaa on tietysti hieman makeampi kuin tumma suklaa.
  • Leikkasin Dumlet puoliksi, koska ne olivat kokonaisina mielestäni hieman kookkaita. Jähmettynyttä Rocky Roadia leikatessa Dumlet kyllä leikkaantuvat paloiksi, joten etukäteen leikkaaminen ei ole välttämätöntä.
  • Ostin pähkinöitä 150 g ja 125 g:n pussit, jotka olivat juuri sopivan kokoiset tähän tarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti