Tämä ohje on ollut vanhassa blogissani pariinkin otteeseen. Yksi makoisimmista herkuista :) Tässä hieman muokattu versio reseptistä kera uusien kuvien.
DAIM-PALAT
pohja:
4,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
4,5 dl sokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
5
rkl kaakaojuomajauhetta
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa
kinuski:
125 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 dl kuohukermaa
päällys:
200 g maitosuklaata
4 rkl rypsiöljyä
100 g Daim-rakeita
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa
kinuski:
125 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 dl kuohukermaa
päällys:
200 g maitosuklaata
4 rkl rypsiöljyä
100 g Daim-rakeita
Tee pohja: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva kattilassa, lisää vesi ja kiehauta. Anna rasva-vesiseoksin jäähtyä hetki ja lisää se sitten kuivien aineiden joukkoon. Sekoita puuhaarukalla. Sekoita joukkoon lopuksi munat. Paista uunissa pellillä leivinpaperin päällä n. 20 min.
Tee kinuski: Valmista kinuskikastike. Keitä kaikkia aineita n. 15-20 min koko ajan sekoittaen tai kunnes seos sakenee. Levitä kastike jäähtyneen pohjan päälle.
Tee päällys: Sulata suklaa esim. mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Sekoita suklaata jaksojen välissä. Kun suklaa on sulanut, lisää siihen öljy. Sekoita niin, että suklaa ja öljy ovat yhdistyneet. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle. Koristele Daim-rakeilla. Laita valmis herkku jääkaappiin siksi aikaa, kunnes suklaa jähmettyy. Leikkaa paloiksi.
Herkku kuvat! Meiltä löytyy useampi daimin ystävä, joten tällä taidan joskus yllättää heidät :)
VastaaPoistaMinkä kokoista peltiä/vuokaa käytit? :)
VastaaPoistaHei, ihan sen kokoista uuninpeltiä olen käyttänyt mikä kulloinkin on ollut käytettävissä :) Suurin osa uuneista lienee aika saman kokoisia.
PoistaMinuakin kiinnostaa pellin koko. Tavallisesti uunipelti on 40 cm x 30 cm ja sitten käytetään tästä selvästi pienempää. Kunkatsoo kuviasi, näyttäisi siltä, että sulla ei ole ollut "normipelti". Pellin koolla on tietenkin merkitystä paistoajan suhteen ja miten päällys riittää jne.
VastaaPoistaSuklaa paloi, taikina piti tehä kakku vuokaan, kakku oli raakaa, kuorrute ei pysynyt kasassa = kakku roskiin ja lettutaikina pannulle
VastaaPoistaHei! Pystyykö näitä pakastamaan? :)
VastaaPoistaItse oon ainaki pakastanu ja ovat tosi hyviä kohmeisinakin :D vieraiden yllättäessä helppo laittaa suoraan pakkasesta tarjolle! :)
PoistaTörkeän Hyvää on����
VastaaPoistaEnää ei täällä leivota mokkapaloja, vaan Dajm paloja😄 Raati päätti näin
VastaaPoistaHei
VastaaPoistaHyvä resepti
Kakun paisto kesti meillä 40minuuttia uunissa, muuten kaikki toimi hyvin
Ihan hyvin onnistui! Ainoa juttu oli, että kinuskin ohjeessa liian vähän sokeria ja oli aivan litkuista. Lisäsin noin 3 tl lisää ja sitten rupesi ihan kinuskilta näyttämään! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKäytitkö tummaa vai vaaleaa siirappia?
VastaaPoista