sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Red Velvet -kääretorttu

Olen ihastunut Red Velvet -kakkuun. Pinterestissä huomasin, että nettihän on pullollaan erilaisia Red Velvet -leivonnaisia! Tässä Red Velvet -kääretorttu.

 

RED VELVET -KÄÄRETORTTU

pohja:
4 munaa eroteltuna valkuaisiin ja keltuaisiin
1,25 dl + 0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 rkl elintarvikeväriä (nestemäistä)*
vettä

0,5 dl tomusokeria

täyte:
75 g voita huoneenlämpöisenä
2,25 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää vähitellen 1,25 dl sokeria vaahtoon ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa.

Vatkaa toisessa kulhossa keltuaisia n. 3 minuuttia eli kunnes väri on vaaleankeltainen ja koostumus on paksu ja kermaisa. Lisää vähitellen 0,75 dl sokeria sekä vaniljasokeria. Vatkaa vielä 2 minuuttia.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Mittaa ja sekoita elintarvikeväri ja vesi yhteen niin, että määräksi tulee 0,75 dl. Sekoita jauhoseos ja vesiseos osissa vuorotellen keltuaisten joukkoon. Sekoita vain sen verran, että kaikki ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.

Lisää keltuais-jauho -seos vähitellen valkuaisten joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista uunissa n. 10-12 minuuttia.

Kippaa uunista tullut kääretorttupohja tomusokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa voi ja tomsokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja kääri rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin verran ennen tarjoilua. Ripottele päälle vielä halutessasi tomusokeria.


*Voit käyttää myös geelimäistä väriä, mutta silloin riittää vähempi (1-2tl).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti