Red Velvet -kakku ja muut Red Velvet -leivonnaiset sopivat väriensä puolesta erityisesti jouluun ja ystävänpäivään. Makunsa puolesta sitä voi syödä ympäri vuoden.
Red Velvet -kakusta on jo yksi ohje blogissani, mutta tässä on paranneltu versio siitä!
RED
VELVET –KAKKU
Tämä kostea, punainen samettikakku on yksi
suosikkikakuistani! Vaikka punainen väri on keskeinen elementti
kakussa, voit jättää sen halutessasi pois.
Punaisen
elintarvikevärin määrä on ohjeellinen. Määrä riippuu
käytettävästä väristä. Geelimäistä pastaväriä pitäisi
riittää tuo määrä, mutta nestemäistä väriä käytettäessä
määrän olisi hyvä olla n. 3 rkl.
pohja:
100
g voita huoneenlämpöisenä
3,5
dl sokeria
2
kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5
dl kaakaojauhetta
2
tl vaniljasokeria
2,5
dl piimää
2 tl geelimäistä punaista elintarvikeväriä
1
tl suolaa
1
tl ruokasoodaa
3
tl valkoviinietikkaa
kuorrutus:
100
g (suolaamatonta) voita huoneenlämpöisenä
10 dl tomusokeria
siivilöitynä
200
g tuorejuustoa
lisäksi:
kakkuvuoka 20 cm
halkaisijaltaan
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri kunnolla sekaisin. Vatkaa joukkoon munat.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja
vaniljasokeria. Vatkaa jauhoseos ja piimä vähän kerrallaan
vuorotellen voi-sokeri –seokseen. Kun kaikki jauhot ja piimä on
lisätty, lisää elintarvikeväri. Vatkaa vielä hetki, kunnes
taikina on tasaista ja sileää. Lisää lopuksi suola, ruokasooda ja
valkoviinietikka. Vatkaa vielä pari minuuttia.
Kaada taikina
voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua uunin
keskitasolla n. 60 min tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun
ei jää enää taikinaa.
Kun kakku on jäähtynyt, valmista
kuorrute. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin. Lisää tuorejuusto
kerralla ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Kuorrutteesta
on tarkoitus tulla vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa kuitenkaan
liikaa, ettei kuorrute juoksetu.
Leikkaa kakkupohja kolmeen
osaan. Kokoa kakku lautaselle nurinpäin eli niin, että kaareva
paistopinta on kohti lautasta. Näin päällimmäiseksi tulee
tasainen pohjapinta, joka oli kakkuvuoan pohjaa vasten. Levitä
kuitenkin kuorrutetta väliin, ennen kuin laitat seuraavan
kakkukerroksen. Levitä lopuksi kuorrutetta kakun päälle ja
sivuille. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti