Mikäli et ole vielä
tutustunut kurpitsaleivonnaisiin, tässä on yksi hyvä ohje, josta
voi aloittaa tutustumisen. Nämä cookiet eivät maistu kurpitsalta,
vaan kurpitsaleivonnaisissa käytettäviltä mausteilta. Kurpitsacookieiden ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka, tässä yksi versio muiden joukkoon.
Vanhempani olivat
käymässä, kun kokeilin ohjetta. He eivät olleet maistaneet vielä
yhtäkään kurpitsaleivonnaista eivätkä hekään minun tavoin syö
normaalisti kurpitsaa. Annoin heidän maistaa ensin hiukan taikinaa.
Sen seurauksena he kyselivät malttamattomina, koska itse cookiet
ovat valmiita. Kun cookiet sitten tulivat uunista, he eivät
jaksaneet odottaa niin kauaa, että cookiet olisivat jäähtyneet
kunnolla. Useampi cookie olisi mennyt saman tein.
Kerta toisensa
jälkeen kurpitsaleivonnaiset hurmaavat.
SUKLAISET KURPITSACOOKIET
18 kpl
115 g (suolaamatonta)
voita sulatettuna
0,5 dl / 50 g vaalea
tai tummaa muscovadosokeria, myös ruokokidesokeri käy
1,25 dl / 100 g sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
6 rkl kurpitsasosetta
3,5 dl / 190 g
vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
0,25 tl
muskottipähkinää
0,25 tl neilikkaa
0,25 tl maustepippuria
100 g
maitosuklaahippuja tai karkeasti pilkottua maitosuklaata
Yhdistä sulatettu voi
ja sokerit. Sekoita vispilällä, kunnes sokeripaakut ovat sulaneet
ja seos on tasaista. Lisää kurpitsasose ja vispilöi tasaiseksi.
Sekoita toisessa
kulhossa jauhot ja mausteet. Kaada kosteat aineet jauhoseokseen ja
sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi lähes kaikki suklaahiput ja
kääntele ne sekaisin. Jätä hippuja hiukan koristelua varten!
Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Laita uuni lämpiämään
175 asteeseen. Tee taikinasta ensin 18 palloa ja asettele
leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Cookiet eivät leviä uunissa
kovinkaan paljon, joten painele pallot littaniksi. Cookieita voi
painella littaniksi heti uunista ottamisen jälkeenkin, mikäli ne
eivät ole litistyneet tarpeeksi.
Paista uunin
keskitasolla 8-10 min. Varo paistamasta liikaa, etteivät cookiet
kuivu. Koostumuksen on tarkoitus olla hieman sitkeä, ”chewy”.
Kun otat cookiet pois uunista, voit ripotella loput suklaahiput
niiden päälle. Anna cookieiden jäähtyä vähintään tunnin
verran ennen herkuttelua.
Vinkki:
Cookieissa voi käyttää
myös ns. kurpitsamaustetta, jota voi tehdä myös itse.
Tässä reseptissä voit korvata muskottipähkinän, neilikan ja
maustepippurin 1,5 tl:lla kurpitsamaustetta.
3 rkl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl muskottipähkinää
1,5 tl maustepippuria
1,5 tl neilikkaa
Sekoita aineet keskenään. Säilytä maustepurkissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti