maanantai 30. huhtikuuta 2012

Nelikerroksinen hääkakku

Tämä kerroskakku meni erään pariskunnan häihi. Kakku on melko iso, sillä alimman kakun halkaisija on liki 40 cm ja ylimmän reilu 20 cm. Se riitti reilulle 100 hengelle.

Postasin aiemmin harjoituskakun tästä kakusta.

Kuvat on otettu kännykällä, sillä sillä sain valoisammat kuvat kuin digikameralla. Tarkkuudessa kuvien taso tosin vähän kärsii.

KAKUN TIEDOT:

pohja: 14, 12, 8 ja 5 munan tummat kakkupohja
kostutus: hedelmämehu
täyte: persikka, valkosuklaamousse
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: sokerimassan ja vaahtokarkin makuisen massan sekoitus
pursotukset: pikeeri
kukat: sokerimassan ja gum pasten sekoitus

Suurimpaan kakkuun olisi mennyt 16 munaa, mutta 14 sai riittää. Lisäksi tein vielä 8 munan varakakun ja 7 munan suklaattoman hylakakun.

OMAT KOMMENTIT:

Tämä oli suurin koskaan tekemäni kerroskakku, joten siksi olisi hyvä olla armollinen itselleen, kun lähtee arvostelemaan kakkua. Perfektionistina mielestäni liian moni asia kakussa olisi kuitenkin voinut mennä paljon paremmin. En nyt kuitenkaan lähde tässä luettelemaan mikä kaikki meni vinksalleen.

Sen totean, että kakun viimeistelyyn vaikutti hyvin paljon se, että tarpeeksi suuren kuljetusvälineen puuttuessa kokosin kakun vasta juhlapaikalla. Siellä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta tilan eikä ajan suhteen koota eikä viimeistellä kakkua rauhassa.

Nostetaan nyt jotain positiivistakin esille. Kukkiin olen aika tyytyväinen, sillä niistä tuli mielestäni aika somia :) Kokeilin tämän projektin yhteydessä ensimmäistä kertaa gum pastea, jota käytetään usein juuri kukkakoristeissa. Sekoitin joukkoon sokerimassaa, jotta työstäminen olisi vähän helpompaa. Kukan terälehdistä sai todellakin ohuemmat mitä sokerimassaa tai marsipaania käytettäessä. Terälehtiä sai myös paremmim aseteltua haluamaansa asentoon. Massaa työstäessäni minulla ei ollut tarvetta levittää alustalle mitään mikä ehkäisisi massan tarttumisen kiinni alustaan. Minusta tuli kertaheitolla gum pasten ystävä :)

2 kommenttia:

 1. No mutta kakkuhan on mitä hienoin! :)
  Teitkö jollekin telineelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut telinettä. Laitoin Wiltonin paksut, pyöreät putket kakkuihin ja väleihin kultaiset paksut pahviset kakkualustat.

   Poista