perjantai 10. toukokuuta 2013

Oktonauttikakku

Kakku meni pienelle Oktonautti-fanille synttärikakuksi.
KAKUN TEKNISET TIEDOT:

pohja: 8 munan vaalea kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: mansikkarahka-tuorejuusto-sekoitus
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: sokerimassa (marmoroitu; valkoinen ja valmiiksi värjätty sininen sokerimassa, Atlantic Blue -sävy)
koristeet: sokerimassaa, mustat osat marsipaania

OMAT KOMMENTIT:

Hahmojen tekemiseen meni valtavasti aikaa, vaikka en edes pyrkinyt täydellisyyteen ;) Hahmojen tekemisessä tulikin paljon ongelmia enkä ole täysin tyytyväinen lopputulokseen. Jos lapsi ne tunnistaa, niin se on tärkeintä. Kyseiset hahmot eivät olleet muutenkaan mielestäni helpoimmasta päästä.

Olisin halunnut saada itse kakkuun vielä enemmän koristeita ja osittain vähän eri tyylisiäkin. Hahmojen tekemiseen meni kuitenkin sen verran aikaa, että muut koristeet piti jättää vähemmälle.

Tuo sininen kuorrute on siis marmoroitu (sinistä ja valkoista massaa sotkettu toisiinsa sen verran, etteivät ne sekoitu täysin toisiinsa). En ole käyttänyt kyseistä tekniikka pariin vuoteen. Meren toteutukseen tekniikka sopi mielestäni kuin nenä päähän! Marmorointi näkyi livenä paremmin kuin kuvissa. Tuohon marmorointiin olinkin tosi tyytyväinen :)

Tällä kertaa annan itselleni arvosanaksi 7.

1 kommentti:

  1. Mun mielestä tää on aivan mahtava! Hahmot on upeat ja kokonaisuus viehättävä! Meidän pojat leikki just tänään oktonautteja, joten heille en uskalla tätä näyttää tai muuten pyytävät mua tekemään tällaisen. :) Tai sit pitää tilata sulta. t. Meeri

    VastaaPoista