maanantai 31. maaliskuuta 2014

Osallistu synttärikakun suunnitteluun

Leipomisblogi LeivinLiina täyttää huhtikuussa jo 5 vuotta! Hurjaa! Olen miettinyt tässä pitkin kevättä miten juhlistaisin moista vuosimäärää. Aikaisempina vuosina olen laittanut pystyyn arvonnan, jossa on arvottu esim. leipomistarvikkeita ja kakkuja. Arvonta ei ole yhtään hullumpi idea edelleenkään. Minulle tuli kuitenkin sellainen fiilis, että nyt pitäisi keksiä jotain muuta. Pyöriteltyäni asiaa tovin pälkähti mieleeni hyvinkin erilainen ratkaisu, joka on kuitenkin arkipäivää monella muulla alalla:


Synttärikakun suunnittelu yhteisöllisesti! Eli käytännössä te lukijat/seuraajat saatte vaikuttaa siihen, millainen kakusta tulee. Ajatus lähti siitä, että tekisin joka tapauksessa synttärikakun blogille. Samalla se olisi kakku lukijoille, koska ilman niitä blogin ylläpitäminen olisi sangen yksinäistä puuhaa. Miksi siis lukijat eivät saisi vaikuttaa siihen millainen kakusta tulisi?

En ole törmännyt vastaavanlaiseen kakun suunnitteluun muualla enkä osaa tietysti yhtään sanoa millaiseksi ideaksi tämä osoittautuu. Käykö ilmi, että idea olisi saanut jäädä keksimättä (jos tämä olisi hyvä idea, miksi kukaan muu ei ole keksinyt tätä aikaisemmin, koska yleensä se en ole minä, joka keksii uudet, hyvät ideat?) vai onko kyseessä idea, joka ottaa tuulta purjeisiin tarpeeksi päästäkseen edes satamasta. Itse ainakin odotan innoissani mitä tuleman pitää. Siksi näköjään heittäydyn vallan runolliseksikin. Katsotaan yhdessä mikä on lopputulos!

Jotta homma pysyy paremmin kasassa, olen tehnyt alkukarsintaa. Annan teille viisi vaihtoehtoa kakkujen aiheista. Te lukijat äänestätte omasta mielestänne mieluisinta vaihtoehtoa. Riippuen siitä miten ja missä aikataulussa ääniä tulee ja miten ne jakautuvat, suljen jossain vaiheessa ensimmäisen äänestyskierroksen. Tällöin eniten ääniä saanut kakkuaihe voittaa ja lähdemme työstämään sitä eteenpäin. Alkaa toinen äänestyskierros, joka voi koskea esim. kakun väriä. Kolmas äänestyskierros voisi koskea esim. koristeita ja neljäs kierros täytettä. Huom. Toisesta äänestyskierroksesta eteenpäin kierroksen aihe voi vielä muotoutua äänestystulosten mukaan. Joka kierros kuitenkin sulkeutuu ennen kuin seuraava kierros alkaa. Joka kierroksella annan vaihtoehdot, joista äänestetään. Koska tarkoitus on, että äänestyskierroksia on useita ja että kakku on valmis ennen kesää, yksi kierros on avoinna arviolta parista päivästä viikkoon.

Mietin pitkään miten toteuttaisin äänestyksen. Lopulta päädyin siihen, että äänestys on helpointa ja nopeinta Facebookissa LeivinLiinan sivuilla. Ohje äänestämiseen on seuraavan kuvan alla. Mikäli sinulla ei ole FB-tunnuksia tai et muuten halua äänestää FB:ssa, voit antaa äänesi tällä ensimmäisellä kierroksella jättämällä kommentin tähän postaukseen.

Tässä tulevat vaihtoehdot, joista äänestetään tällä kierroksella:


Tämä sama, yllä oleva kuva, on Facebookissa LeivinLiinan sivuilla täällä. Osallistut äänestykseen kommentoimalla kuvaa eli kertomalla suosikkikakkusi numeron (1-5).

Mikäli jollekin on epäselvää, mitä tarkoitetaan geometrisillä kuvioilla koristelluilla kakuilla, kannattaa kurkata LeivinLiinan Pinterest-sivulle tänne, jolle olen kerännyt kyseisiä kakkuja.


Hauskaa äänestystä kaikille! Katsotaan mitä tästä tulee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti