Esimerkiksi kurpitsapiirakan valmistamiseen on hyvä varata n. 1,5 kg kuorineen kaikkineen punnittua talvikurpitsaa. Siitä tulee noin 4-5 dl valmista sosetta. Ylimääräisen soseen voi myös pakastaa.
Valmistustapa 1
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
 - Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenkota esimerkiksi lusikalla kovertamalla.
 - Laita kurpitsanpalat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda uunissa n. 45 min tai kunnes palat ovat pehmenneet.
 - Koverra lusikalla kurpitsan liha kulhoon. Kaada tarvittaessa kurpitsasta tihkuva ylimääräinen vesi pois kulhosta.
 - Soseuta sauvasekoittimella.
 
Valmistustapa 2
- Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenkota esimerkiksi lusikalla kovertamalla.
 - Leikkaa kuoret pois ja pilko kurpitsa pieniksi paloiksi
 - Laita kurpitsan palat kattilaan ja lisää vettä n. 0,5-1 dl.
 - Keitä kurpitsan paloja n. 15-20 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.
 - Soseuta sauvasekoittimella.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti