torstai 16. lokakuuta 2014

Kurpitsasose

 Tässä yleisohjeet peruskurpitsasoseen tekemiseen.

Esimerkiksi kurpitsapiirakan valmistamiseen on hyvä varata n. 1,5 kg kuorineen kaikkineen punnittua talvikurpitsaa. Siitä tulee noin 4-5 dl valmista sosetta. Ylimääräisen soseen voi myös pakastaa.



Valmistustapa 1

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
  2. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenkota esimerkiksi lusikalla kovertamalla. 
  3. Laita kurpitsanpalat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda uunissa n. 45 min tai kunnes palat ovat pehmenneet.
  4. Koverra lusikalla kurpitsan liha kulhoon. Kaada tarvittaessa kurpitsasta tihkuva ylimääräinen vesi pois kulhosta. 
  5. Soseuta sauvasekoittimella.

Valmistustapa 2

  1. Leikkaa kurpitsa neljään osaan ja poista siemenkota esimerkiksi lusikalla kovertamalla.
  2. Leikkaa kuoret pois ja pilko kurpitsa pieniksi paloiksi
  3. Laita kurpitsan palat kattilaan ja lisää vettä n. 0,5-1 dl.
  4. Keitä kurpitsan paloja n. 15-20 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  5. Soseuta sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti