sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Geometrinen palapelikakku

Erilaisia geometrisiä kuviokakkuja on ollut ulkomaisissa blogeissa jo parin vuoden ajan. Nyt vasta pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Valitsin yhden helpoimmista kuvioista eli tasakylkisen kolmion.

Tätä kakkua oli tosi kiva tehdä! Kolmioista muodostuu suuri palapeli, jonka voit koota miten haluat. Voit muodostaa kolmioista erilaisia kuvioita tai käyttää väreinä lempivärejäsi. Vain mielikuvitus on rajana!
KAKUN TIEDOT:

pohja: 4 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
eriste: normi sokerikreemi
täyte: suklaakeksitäyte
kuorrutus: sokerimassaa
kolmioihin: valkoista, mustaa ja punaista sokerimassaa


täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitosuklaata
2 tl vaniljasokeria
200 g suklaavohvelikeksejä (esim. Fani-pala)

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Sulata suklaa esim. mikrossa puolen minuutin pätkissä välillä sekoittaen. Kaada suklaa vaniljakastiketuorejuusto-seokseen ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja sekoita. Leikkaa suklaavohvelikeksit pienehköiksi paloiksi. Kääntele keksin palaset lopuksi seokseen.

Koristekolmiot teet esim. seuraavasti: Harmaata sokerimassaa saat, kun sekoitat 1 osan mustaa ja 5 osaa valkoista sokerimassaa. Kaulitse massa ohueksi ja leikkaa siitä esim. viivoitinta ja pizzaleikkuria apuna käyttäen ensi neliöitä. Halkaise neliöt, jotta saat kolmioita. Kiinnitä kolmiot vedellä haluamaasi järjestykseen. Aloita kolmioiden kiinnitys kakun yläreunasta. Jos kolmiot eivät mene tasan ja kakun helmaan jää tyhjä suikale, tee mustasta sokerimassasta tarvittavan kokoinen kaistale, jonka kiinnität helmaan. Ei kannata tehdä kaikkia kolmioita yhdellä kertaa, sillä sokerimassa alkaa kuivua nopeasti. Tee ensin osa, kiinnitä ne kakkuun ja tee sitten lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti