sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Suklaakakku suklaakreemillä




Vanhempani viettivät syntymäpäiväjuhliaan ja halusin kokeilla jotain vähän erilaista kakkua. Löysin netistä kivanoloisen suklaakakun ohjeen. Kiva siitä tulikin.


Kakku on melkoisen makea, joten pienikin pala riittää makean nälkään. Kreemi on hyvää ja pohja on hyvä. Pohja on mukavan kostea, vaikka ei olekaan mutakakkumaisen kostea. Palautteesta päätellen kakku maistui vieraille hyvin :)



Suklaakakku suklaakreemillä

20-25 hengelle

pohja:
4,75 dl vehnäjauhoja
4,75 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta (tummaa, makeuttamatonta)
1 rkl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 suurta munaa
2,25 dl piimää
2,25 dl öljyä
2,25 dl kiehuvaa vettä

kreemi:
500 g huoneenlämpöistä voita
21 dl tomusokeria siivilöitynä (reilu kaksi pakettia á 500 g)
2,25 dl kaakaojauhetta siivilöitynä (tummaa, makeuttamatonta)
2 rkl vaniljasokeria
8-9 rkl maitoa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita kuiva aineet (vehnäjauhot, sokeri, kaakojauho, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola) kulhossa. Lisää munat, piimä ja öljy ja sekoita hyvin. Kaada lopuksi kiehuva vesi ja sekoit hyvin. Kaada taikina 20 cm halkaisijaltaan olevaan korkeareunaiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 h 15 min tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kreemi. Vatkaa voi vaaleaksi. Lisää puolet tomusokerista ja vatkaa sekaisin. Lisää loput tomusokerit, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja maito. Vatkaa, kunnes on ainekset ovat sekoittuneet hyvin ja seos on kuohkeaa.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista kakkulautaselle ja levitä päälle kuorrutetta. Nosta päälle toinen pohja ja levitä sille kuorrutetta. Nosta viimeinen pohja paikoilleen ja levitä loput kuorrutteesta päälle ja reunoille. Nosta jähmettymään kylmään.




Vinkkejä ja huomiota:
  • Käyttämäni kakkuvuoka on hieman korkeareunaisempi kuin tavalliset kakkuvuoat. Taikina ei siis välttämättä mahdu kovin matalaan kakkuvuokaan. Käytä silloin halkaisijaltaan suurempaa vuokaa ja vahdi paistoaikaa.
  • Kreemiannos on melko reilu, joten sitä saa annostella reilulla kädellä kakun väleihin ja päälle. Kreemistä riittää pursotettavaksi mikäli haluat pursottaa koristeita kakun ylä- ja /tai alareunaan.
  • Tasaisen kreemipinnan saa palettiveitsellä: kastele veitsi kuumalla vedellä niin, että veitsi lämpenee. Kuivaa veitsi esim. talouspaperiin ja sivele lämpimällä veitsellä kreemin pintaa.
  • Suklaareunus ei ole mitenkään välttämätön lisä kakkuun. Halusin vain päästä kokeilemaan tuollaista "sulavan suklaan" reunaa. Mikäli haluat tehdä sellaisen, sulata 50 g tummaa suklaata ja 25 g voita ja sekoita. Laita seos esim. minigrip-pussiin, leikkaa pussin alakulma ja pursota.
  • Tein kakuista vähän erilaisia ulkonäkönsä puolesta. Yhden kakun päällä näkyvät kultaiset helmet ovat DrOetkerin pehmeitä koristehelmiä.


Alkuperäinen ohje on luettavissa täällä.


1 kommentti:

  1. Kuulostaapa makean suklaiselta. Ehkä joskus joulusuklaiden jälkeen menee kokeiluun. =)

    VastaaPoista