lauantai 25. helmikuuta 2012

Kalevalakakku

Kalevala oli aiheena äärimmäisen haastava kakku, vaikka itse tätä aihetta ehdotinkin. Olisihan sitä voinut muotoilla marsipaanista Kalevalan hahmoja, mutta se ei ole minun tyylistäni. Heti alusta asti lähdin hakemaan graafisempaa toteutustapaa. Ajattelin ensin tehdä koristelut Sanna Annukan pari vuotta sitten Marimekolle tekemien Kalevala-aiheisten kuosien pohjalta. Kuoseissa on kuitenkin sen verran yksityiskohtia, että käytettävissä ollut aika ei olisi riittänyt koristeiden toteuttamiseen. Harmi, koska lopputulos olisi taatusti ollut komea!

Lueskelin erilaisia painoksia Kalevasta tai lähinnä katselin niistä kuvia. Kuvien pohjalta päädyin kyseiseen toteutustapaan. Kakun päällä oleva kuvio on mukaelma erään Kalevala-painoksen kannesta.
KAKUN TIEDOT:

pohja: 7 munan vaalea kakkupohja
kostutus: vadelma-mansikka -mehu
eriste: normi sokerikreemi
täyte: vadelmahillo ja diplomaattikreemi
kuorrutus: sokerimassa
koristeet: eri massojen sekoitus

Alareunan kolmiokuvioinnin tyyppinen kuviointi toistuu monissa graafisissa Kalevala-piirroksissa. Ihan kakun alareunassa on lisäksi nauha, jonka kuvioin kakun päällä näkyvällä (nuo neljä neliötä, jotka on kuvioitu) neliö-kuviotikulla.

Itse en ole täysin tyytyväinen kakun toteutukseen. Näyttävämpi lopputulos olisi tullut, jos minulla olisi ollut aikaa käyttää niitä Marimekon kuoseja.

Tein kakun lisäksi samoihin juhliin musiikkiaiheisia pipareita.

1 kommentti:

  1. Tässä taas kakku, joka on niiin minun makuuni. =)
    Upea siis upea kerrassaan!

    VastaaPoista