lauantai 3. maaliskuuta 2012

Musiikkikakku

Aiemmin tekemäni musiikkipiparit olivat tämän musiikkikakun alkusoittoa.


KAKUN TIEDOT:

pohja: 7 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: HYLA suklaatrifle (ks. lisää alempana)
eriste: suklaasokerikreemi
kuorrutus: valkoinen marsipaanin ja sokerimassan sekoitus, jonka päälle suihkutettu kultaista sprayta

Suklaatrifle on ihana täyte, ja siksi minua onkin harmittanut, että se on hankala muuttaa vähälaktoosiseksi laktoosittomasta nyt puhumattakaan. Löysin kaupasta mintunmakuisia Fanipaloja, jotka ovat vähälaktoosisia. Maitosuklaan korvasin maidottomalla tummalla suklaalla (Pandan tummasuklaa). Lopputulos oli näin ollen vähälaktoosinen. Maistui mielestäni aikas namilta!

Kokeilin ensimmäistä kertaa suihkuttaa kakun spraylla. No, koko purkkihan siihen meni :D Lopputulos oli mielestäni kuitenkin kiva.

Nuottiviivaston tekemiseen käytin apuna Patchworkin nuottiviivastomuotteja. Vahvistin viivat mustalla elintarviketussilla samalla kun piirsin nuotit. Pohjana oli valkoinen sokerimassalevy, jonka olin antanut kuivahtaa muutaman tunnin.

OMAT KOMMENTIT:

Kakusta tuli mielestäni ihan kiva kokonaisuus, vaikka unohdinkin tehdä kakun helmasta "röyhelömäisen". Tein ensimmäisen kerran tuollaisen nuottikoristeen ja olen siihen positiivisen tyytyväinen. Vaikka toteutustapa ei ollut mielestäni paras mahdollinen, ekaksi kerraksi tämä oli kiva kokemus. Jäi innostunut fiilis lähteä kehittämään toteutustapaa, sillä suhteellisen pienellä vaivalla saa näyttävän koristeen! Entäs sitten, kun näkee vähän enemmän vaivaa ;)

3 kommenttia:

  1. Mikä musiikkikappale on kyseessä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä :) Otin sen yhdestä kakkukirjasta, kun siinä oli yhdenlainen musiikkikakku enkä jaksanut alkaa etsiä sopivia nuotteja muualta :P Kirjassa ei sanottu mistä sävelmä on peräisin.

      Poista