Leivoin kakut katedraalivuokaan, josta on tullut lemppari kuivakakkuvuokani. Kuorrutuksesta johtuen kakun muoto ei näy niin selkeästi kuvissa.
Tein lisäksi pähkinäsuklaakakkuja valkoisella pikeerikuorrutuksella. En ottanut niistä kuvaa, koska kuorrutusta lukuunottamatta ohje oli sama kuin viime vuonna (luettavissa täällä).
Arabialainen maustekakku
kakku (Kotiruoka-kirjasta):
200 g rasvaa
2 ½ dl sokeria
1 dl siirappia
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
hiven suolaa
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1 tl kanelia
½ dl rouhittua mantelia
2 dl kevytkermaa
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
kuorrute (Kotiliesi):
6 rkl voisulaa (= n. 100 g)
1 keltuainen
2 tl kanelia
2 rkl kylmää, vahvaa kahvia
n. 4 dl tomusokeria
Kakku: Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja munat yksitellen hyvin vatkaten. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori hyvin hienoksi. Lisää taikinaan. Lisää keskenään sekoitetut mausteet ja mantelirouhe. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa haarukkavatkaimella.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun (rengas)vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteen lämmössä noin tunti.
Kuorrute: Sekoita kuorrutteen aineet ja kaada jäähtyneen kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti