lauantai 15. joulukuuta 2012

Hääkakut

Tein nämä kakut tuttavieni hääjuhlaan. Kakut oli mitoitettu riittämään n. 150 hengelle. Varakakku mukaanlukien kakkuja oli yhteensä seitsemän.

Kakut aseteltiin juhlapaikalla kakkutelineeseen. Pienimmän kakun päälle tuli lisäksi ei-syötävät, upeat, hopeiset joutsenet. Unohdin laittaa ne kakun päälle ennen kuvien ottoa :(Kakut olivat halkaisijaltaan 2 x 30 cm, 26 cm, 24 cm, 22 cm, 20 cm ja varakakku 25 cm.

Kakkujen tekniset tiedot:
pohja: 5-10 munan tumma kakkupohja
kostutus: vaniljamaito
täyte: Daim-lime
eriste: normi sokerikreemi
kuorrutus: sokerimassan ja vaniljan makuisen kaulintamassan sekoitus
pursotukset: pikeeri

Koristeista:
ruusut: Renshaw´n muotoilumassa kukille + sokerimassa, värjäys Wiltonin Rose ja Violet -pastavärit (kakkujen alareunan nauha on tätä samaa)
lehdet: Renshaw´n limenvihreä sokerimassa valkoisella sokerimassalla laimennettuna


Täytteenä oli tosiaan Hellapoliisin Daim-limemousse, jota käytin aiemmassa kolmikerroksisessa hääkakussa. Tällä kertaa kuitenkin yksinkertaistin ohjetta hieman. Limen määrä väheni hieman, mutta kaikkien koekakkua maistaneiden mielestä (myös omasta mielestäni) täyte oli oikein sopiva juuri tällaisena. Tässä oma versioni täytteestä:

5 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g Daimia murustettuna
½ dl limemehua (esim. pullosta)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto", sokerit ja Daim-murut.

Kuumenna kasarissa tai mikrossa limemehu ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.


OMAT KOMMENTIT:

Kakut eivät olleet teknisesti vaativat. Vaativampaa oli saada kaikki kakut ajoissa valmiiksi ja mielellään tasalaatuisena. Jonkin verran jäi hiottavaa.

Mainittakoon vielä noista ruusuista. Niihin olen todella tyytyväinen, sillä ne ovat ensimmäiset tuon kokoiset ruusut, joihin olen itsekin tyytyväinen! Piti vain löytää Youtubesta oikea video niin johan lähti homma pelittämään :) Kuvissa ruusut eivät näy kovin yksityiskohtaisesti. Lisäplussa vielä kukkamassasta, jota oli helpompi käyttää muotoilussa kuin sokerimassaa.

Arvosanaksi voisin antaa itselleni 8-.

5 kommenttia:

 1. Ompas kauniit kakut :) Kelpaisi mullekin :)

  VastaaPoista
 2. Höh 8-, olet nyt kyllä liian vaatimaton ;) Toisaalta tiedän itsekin tuon fiiliksen, kun pyrkii täydellisyyttä kohti :) Kauniilta ne kuitenkin näyttää tai upeilta!

  VastaaPoista
 3. Ihanan romanttiset hääkakut! :)

  VastaaPoista
 4. Hei, muistatko yhtään kaulintamassan menekkiä näihin kakkuihin yhteensä? Täytyisi hääkakkuja tehdä tällä systeemillä ja tuota menekkiä olen yrittänyt etsiskellä ja miettiä. Tarkoitan määrää jota tarvitsee kakun kuorruttaminen. tekemäsi setti olisi juuri saman kokoinen mitä minun pitäisi valmistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymyksestä. Lasken tarvittavan massan määrän taulukon mukaan, joka löytyy täältä http://leivinliina.blogspot.fi/2012/12/kuorrutteen-maara-kakun-paalla.html . Näihin kakkuihin olen siis varannut kuorrutetta n. 8,5 kg. Useita kakkuja kuorrutettaessa massaa ei kuitenkaan tarvita käytännössä noin paljoa, koska edellisen kakun kuorruttamisesta jääneet jämäpalat voi hyödyntää seuraavaan kakkuun. Itse varaan kuitenkin aina tuon suuremman määrän siltä varalta, että tapahtuu jotain yllättävää ja massaa tarvitaankin enemmän. En ole koskaan laskenut kuinka paljon rippeet säästävät massaa kokonaiskilomäärässä. Arviolta voisin heittää, että noin viidesosan. Mitä paksummat kakut ja paksumpi kuorrute, sitä enemmän kuorrutetta tietysti menee. Jos kakut puolestaan ovat kovin matalia (alle 7 cm), kuorrutetta tarvitaan vähemmän.

   Poista