Cakes to Inspire and Desire -kirjassa (englannin kielinen) on näyttävien kakkuohjeiden lisäksi paljon ohjeita myös esim. kakkupohjien leipomiseen ja erikokoisten sekä -muotoisten kakkujen kuorruttamiseen. (Kuva kirjasta on nähtävillä myös vanhassa blogissani täällä.)
Olen todennut kirjassa olevan kuorrutetaulukon sangen käyttökelpoiseksi. Taulukosta käy siis ilmi, kuinka paljon sokerimassaa/marsipaania/kaulintamassaa yms. on hyvä varata tietyn kokoisen kakun kuorruttamista varten.
Alla oleva taulukko on muokattu versio kirjassa olevasta taulukosta. Kuorrutemäärät koskevat pyöreitä, normaalikorkuisia (n. 7-9 cm) kakkuja.
HUOM. Mikäli kuorrutat useita kakkuja, et tarvitse kuorrutetta kaikkien kakkujen yhteenlaskettua kilomäärää, koska voit käyttää edellisen kakun ylijäämäpalat seuraavaan kakkuun.
Tuhannet kiitokset tästä! Jos sopii niin liitän taulukon blogiini,tietysti laitan maininnan mistä olen sen löytänyt!
VastaaPoistaUpean näköiset kakut!
VastaaPoista