perjantai 7. joulukuuta 2012

Kuorrutteen määrä kakun päällä

Cakes to Inspire and Desire -kirjassa (englannin kielinen) on näyttävien kakkuohjeiden lisäksi paljon ohjeita myös esim. kakkupohjien leipomiseen ja erikokoisten sekä -muotoisten kakkujen kuorruttamiseen. (Kuva kirjasta on nähtävillä myös vanhassa blogissani täällä.)

Olen todennut kirjassa olevan kuorrutetaulukon sangen käyttökelpoiseksi. Taulukosta käy siis ilmi, kuinka paljon sokerimassaa/marsipaania/kaulintamassaa yms. on hyvä varata tietyn kokoisen kakun kuorruttamista varten.

Alla oleva taulukko on muokattu versio kirjassa olevasta taulukosta. Kuorrutemäärät koskevat pyöreitä, normaalikorkuisia (n. 7-9 cm) kakkuja.


HUOM. Mikäli kuorrutat useita kakkuja, et tarvitse kuorrutetta kaikkien kakkujen yhteenlaskettua kilomäärää, koska voit käyttää edellisen kakun ylijäämäpalat seuraavaan kakkuun.

2 kommenttia:

  1. Tuhannet kiitokset tästä! Jos sopii niin liitän taulukon blogiini,tietysti laitan maininnan mistä olen sen löytänyt!

    VastaaPoista