lauantai 13. huhtikuuta 2013

Vihreä ombre-kakku (liukuvärjätty)

Pitkästä aikaa ombre-kakku (ombre= liukuvärjätty)! Voisin tehdä kaikki kakkuni tällä hetkellä käyttäen hyväkseni tätä ombre-tekniikkaa, niin ihastunut olen siihen.

Tämän on tuttu pursotustyyli jo monessa suomalaisessakin blogissa. Olin bongannut tekniikan alunperin ulkomaisilta leipomissivustoilta, mutta nyt vasta kokeilin ensimmäisen kerran, kun toiveena oli kermakakku.





KAKUN TIEDOT:

pohja: 3 munan tumma kakkupohja
kostutus: kaakao
täyte: suklaatrifle
kuorrutus: vispikerma

Kermavaahto on värjätty Wiltonin Leaf Green -pastavärillä.

Huom. Kermaa tämän tyyliseen pursotukseen kuluu aika paljon. Kakku on melko pieni, n. 16 cm halkaisijaltaan, korkeutta sillä on n. 10 cm. Vatkasin 6 dl kermaa vaahdoksi eikä se ollut yhtään liikaa.


OMAT KOMMENTIT:

Kermaa ei ole niin helppo värjätä kuin sokerikreemiä. Halusin keväisen vihreän kakun, mutta aivan tyytyväinen en ole kaikkiin sävyihin. Sävyjen porrastus oli mielestäni kuitenkin ihan hyvä. Kakussa on siis neljää eri sävyä, jotka näkyivät luonnossa vielä paremmin kuin kuvassa.

Pursotustyylinä tuo kuvassa näkyvä tyyli oli kiva. Muutaman muukin tyyli on vielä odottamassa kokeilua. Hieman erilainen pursotus yhdistettynä liukuvärjäykseen saa mielestäni tavalliseen kermakakkuun aivan uutta potkua! Muita koristeita ei tarvita.

Arvosanaksi annan itselleni 8-.

3 kommenttia:

 1. Tää on kyllä tosikiva koristelutekniikka :)) Ja toimii monilla väreillä ja monenlaisissa kakuissa!

  VastaaPoista
 2. Onpa hienon näköinen kakku! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista