perjantai 5. huhtikuuta 2013

Vintage-tyylinen röyhelökakku

Taas olen vuotta vanhempi. Tämän kakun vein töihin ikääntymiseni johdosta.

Ainakin minun mielikuvissa kakussa on häivähdys vintagea :) Tuo murrettu vihreä oli värinä hieman haasteellinen kuvaamisen kannalta. Kuvissa oli valkoiset reunukset, mutta Picasa halusi itsepintaisesti muuttaa reunat mustiksi tallennusvaiheessa...

  
Tässä kuvassa vihreä on lähinnä oikeata väriä.
 
KAKUN TIEDOT:

pohja: 5 munan tumma kaakaopohja
kostutus: kaakao
täyte: suklaatrifle*
eriste: kaakaosokerikreemi
kuorrutus: sokerimassa
kukka: Renshawn kukka- ja muotoilumassan sekä sokerimassan sekoitus

Päällä oli lisäksi helmiäissuihketta, joka antoi kakulle hienon kiillon.

Kuorrutuksen vihreän sävyn sain sekoittamalla seuraavia pastavärejä: Wiltonin Moss Green, Black ja Brown sekä Sugarflairin Spruce Green.

Kukkasen pinkin sävyn sain sekoittamalla Wiltonin Pink ja sipaisulla Black -pastavärejä.

*Jouduin käyttämään suklaatriflessä vaniljatuorejuuston sijaan tavallista tuorejuustoa ja ilmeisesti siitä johtuen makeus väheni huomattavasti. Vanhastaanhan suklaatrifle on ollut se äkkimakea täyte, mutta nyt sain paljon hyvää palautetta siitä, ettei täyte ollut liian makea. Mielenkiintoista sinänsä :)

OMAT KOMMENTIT:

Kakku muutti muotoaan viime metreille asti. Olisin halunnut tehdä muutamia asioita eri tavalla, mutta aika rajoitti jälleen. Tunnelma kakussa oli mielestäni kuitenkin hyvin lähellä sitä mitä hainkin. Tästä olisi hyvä jatkaa harjoittelua haluamaani suuntaan :) Arvosanaksi annan 8+.

3 kommenttia:

  1. Onnea synttäripäivän johdosta! ;)
    Kaunis ja tyylikäs kakku!

    VastaaPoista
  2. Tosi hieno ja hyvin toteutettu, mutta kakuksi värien puolesta ei houkuttele syömään. Heti ensimmäisellä silmäyksellä tuli mieleen homeinen kakku.

    VastaaPoista